به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت هنگ کنگ روز پنجشنبه تصمیم آمریکا را برای به حالت تعلیق درآوردن معاهدات استرداد و معافیت مالیاتی با این شهر نیمه خودمختار چین، محکوم و اعلام کرد: در ژئوپولتیک از هنگ کنگ به عنوان یک گروگان استفاده شده است.
روز چهارشنبه آمریکا پیمان استرداد خود را با هنگ کنگ تعلیق کرد و پس از کانادا، استرالیا و انگلیس جدیدترین کشوری است که چنین توافقاتی را با هنگ کنگ تعلیق میکند. واشنگتن همچنین توافقنامه دوجانبه خود را با هنگ کنگ درباره معافیت مالیاتی متقابل درباره درآمدهای حاصل از عملیاتهای بین المللی کشتیها تعلیق کرد.
در بیانیه دولت هنگ کنگ آمده است: «تصمیم یکجانبه آمریکا نشان دهنده بی احترامی اش به دوجانبه گرایی و چندجانبه گرایی در دولت کنونی است و باید از سوی جامعه جهانی محکوم شود. دولت هنگ کنگ به شدت با این اقدام آمریکا مخالف است و متاسف است که از هنگ کنگ در مشکلات در روابط میان چین و آمریکا به عنوان گروگان استفاده میشود.»
دولت آمریکا اعلام کرد: توافقات دوجانبه یک رفتار ترجیحی بوده است که با حسن نیت درباره آنها مذاکره شده بود تا به نفع دو طرف باشد.
هنگ کنگ با فشارهای گستردهای در مورد اجرای قانون امنیت ملی تصویب شده از سوی پکن رو به روست. جامعه بین المللی این قانون را حمله به چارچوب «یک کشور دو سیستم» تلقی میکند. هنگ کنگ از زمانی که در سال ۱۹۹۷ به چین بازگشت بر اساس این چارچوب اداره میشود.
جفری بادر یک دیپلمات ارشد سابق آمریکا گفت: بعید است که اقداماتی که تا کنون انجام شده است چین را منصرف کند.
بادر گفت: «هنگ کنگ موضوعی است که برای مدتی و به طرز ناامیدکنندهای با ما خواهد بود. هنگ کنگ بخشی از چین است و در مسائلی که از نظر چینیها داخلی است حتی اگر مانند هنگ کنگ و سیان کینگ ابعاد بین المللی هم داشته باشند، به عقیده بین المللی اهمیتی نمیدهد و نسبت به آن واکنش نشان نمیدهد.»
به طور جداگانهای نمایندگان بزرگترین حزب طرفدار دموکراسی در پارلمان هنگ کنگ روز پنجشنبه گفتند برنامه ریزی کرده اند رای گیری انجام دهند و درباره ادامه خدمت کردن در این قانونگذاری برای سال آینده، پس از به تعویق افتادن انتخابات به علت شیوع کرونا، بحث کنند.
در این حزب طرفدار دموکراسی درباره تحریم تمدید دوره قانونگذاران عضو این حزب در پارلمان هنگ کنگ و یا ادامه همکاری در پارلمان دیدگاههای متفاوتی وجود دارد. نمایندگان طرفدار تحریم تمدید دوره میگویند ماندن در پارلمان مقدمهای برای تاخیر در برگزاری انتخابات است.
قرار بود انتخابات هنگ کنگ در سپتامبر برگزار شود، اما در پی شیوع دوباره کرونا در این شهر، به یک سال بعد موکول شد.
تا کنون چندین قانونگذار طرفدار دموکراسی علیه تمدید دوره نمایندگی اظهار نظر کرده اند.