وزیر نفت گفت: ظرفیت فعلی تولید بنزین در کشورمان ۱۰۷ میلیون لیتر در روز است این میزان در آغاز این دولت حدود ۵۶ میلیون لیتر در روز بود.
آقای بیژن زنگنه در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به اینکه آمریکا محموله ما را توقیف نکرده است، افزود: این محموله متعلق به ونزوئلا بود و ما فروخته بودیم و کشتیها هم ایرانی نبود.
وی ادامه داد: آنها فقط میخواستند اعلام موفقیت کنند و بگویند به ایران ضربه زدیم، زیرا ظاهراً به این نوع اعلام موفقیت، نیاز دارند.
آقای زنگنه افزود: عصر نفت زمانی تمام نمیشود که نفت در جهان به پایان برسد بلکه زمانی تمام میشود که فناوری ها، جایگزینیهای اقتصادی و زیست محیطی بهتری را به جای نفت به بازار عرضه کنند.
وی اضافه کرد: باید همه تلاش خود را انجام دهیم تا نفت را با سرعت هر چه بیشتر بفروشیم، اما پول آن را خرج بودجه نکنیم، زیرا اگر قرار باشد پول نفت را خرج بودجه و هزینه درست کنیم، این یعنی بدبخت کردن مردم.
آقای زنگنه ادامه داد: درآمد حاصل از فروش نفت باید به حساب صندوق توسعه ملی برود و این صندوق قرار نیست به دولت وام دهد بلکه باید به طرحهای مختلف وام دهد از جمله اینکه پالایشگاهها و پتروشیمیها و صنایع زیردستی را توسعه دهد.
او اضافه کرد: شاید زمانی برسد که برای فروش نفت باید اجازه بین المللی گرفت و گاز هم این گونه است و باید حداکثر تولید را انجام دهیم، زیرا انرژیهای جایگزین و ارزان به سرعت وارد بازار میشود و ممکن است زمانی فرا برسد که نفت نتواند با این انرژیهای جدید، رقابت کند.
وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت تولید فعلی بنزین در کشورمان ۱۰۷ میلیون لیتر در روز است، گفت: این میزان در آغاز این دولت حدود ۵۶ میلیون لیتر در روز بود و جزو بزرگترین وارد کنندگان بنزین بودیم و یکی از تهدیدات آمریکا علیه کشورمان این بود که جلوی واردات بنزین را به کشورمان بگیرد.
آقای زنگنه با بیان اینکه گازوئیل را هم وارد میکردیم، افزود: اکنون هم بنزین و هم گازوئیل را صادر میکنیم و شاید بزرگترین صادر کننده بنزین در منطقه باشیم.
وی با اشاره به اینکه جهش چهار برابری در صادرات فرآوردههای نفتی داشتیم، اضافه کرد: در سال ۱۳۹۱ حدود ۵ و ۸ تا ۵ و ۹ دهم میلیون تن و پارسال حدود ۲۳ میلیون تن صادرات فرآورده داشتیم.
وزیر نفت گفت: علت این افزایش، بالا بردن ظرفیت پالایشگاههای ما بود و توسعه گاز و جایگزینی گاز به جای فرآورده بود و این موضوع اثر زیست محیطی مثبت عمیقی هم داشته است.
آقای زنگنه افزود: اکنون بیشتر صنایع ما به جای مازوت و سوختهای مایع از گاز استفاده میکنند و سی ان جی در شهرها به ویژه پس از گران شدن بنزین، توسعه پیدا کرده و اکنون ۹۰ درصد سوخت مورد مصرف نیروگاه ها، گاز است.
وی اضافه کرد: گازرسانی به روستاها هم از ۱۴ هزار روستا در سال ۱۳۹۲ به حدود ۳۱ هزار روستا رسیده است و اکنون حدود ۸۵ درصد جمعیت روستایی و ۹۹ درصد جمعیت شهری کشور از نعمت گاز برخوردارند.
آقای زنگنه با بیان اینکه در مجموع حدود ۹۴ تا ۹۵ درصد جمعیت ایران از نعمت گاز طبیعی برخوردارند، ادامه داد: این یک حرکت بزرگ زیست محیطی بود و اکنون برای هیچ فرد روستایی به صرفه نیست که از بوتهها و یا درختان جنگلی برای سوخت منزل خود استفاده کند و اثرات زیست محیطی مثبت این موضوع، خود را در سالهای آینده، بهتر نشان میدهد.
وی اضافه کرد: حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی هزینه کردیم و همه تجهیزات استفاده شده از این کار، تولید داخل بود و از پیمانکاران و کارگران ایرانی استفاده کردیم و این کار در هماهنگی میان دولت و مجلس انجام شد.
آقای زنگنه افزود: میلیونها بخاری و آبگرمکن گازی تولید داخل در این مدت خریداری شد.
وزیر نفت گفت: بهینه سازی، بسیار اشتغال زاست و باید برای بهینه سازی مصرف انرژی چه در بخش خانگی و چه در بخش صنعتی و عمومی، نهضت ایجاد و امیدواریم بخاریهای کم مصرف را جایگزین بخاریهای پرمصرف کنیم.
وی افزود: سندهایی از جمله سند سوخت حمل و نقل و سند مصرف گاز کشور را تهیه کردیم که بر مبنای آن حداکثر بهینه سازی را داشته باشیم و این سندها را فرستادیم تا در شورای عالی انرژی مطرح شود.
آقای زنگنه درباره موضوع قیر رایگان هم گفت: مجلسیها همیشه در پی این موضوع بودند و اسفند پارسال که شورای نگهبان به حق از مصوبه مجلس در این زمینه اشکال قانون اساسی گرفت و برگرداند، نمایندگان مجلس این بند را حذف کردند تا بودجه زودتر ابلاغ شود، اما دوباره مجلس یازدهم پیشنهاد این موضوع را ارائه کرد و به شورای نگهبان رفت.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس فکر میکنند میتوانند با این کار رضایت مردم را در روستاها و شهرهای کوچک جلب کنند، اما این طرح به اصلاحاتی نیاز دارد تا فساد ایجاد نشود.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه رابطه ما و مجلس باید خوب باشد، گفت: برخی از نمایندگان به سران سه قوه نامه نوشتند و از عملکرد وزیر نفت شکایت کردند و من هم امروز نامهای را به رئیس جمهور نوشتم و خدمت سران سه قوه اعلام آمادگی و استقبال کردم تا نکات و اشکالاتی را که اعلام کردند بررسی شود.
وی تاکید کرد: آماده ام در جلسه سران سه قوه با حضور نمایندگان طرفهایی که اشکال دارند، حضور یابم و حرفهای دو طرف را بشوند و پاسخ بدهم و آقایان قضاوت کنند و هر قضاوتی کنند تابع هستم.
آقای زنگنه درباره صندوق قابل معامله دوم و اثر آن بر بازار سرمایه هم گفت: بازار سرمایه به طور طبیعی بالا و پایین دارد و به این موضوع ربطی نداشت.
وی اضافه کرد: بحث این بود که صندوق بصورت ETF یا به صورت بلوکی عرضه شود سپس گفتند که مجلس به ما اجازه داده است تا صندوق ETF را تاسیس کنیم و اجبار نکرده است که وزارت نفت موظف به این کار است.
آقای زنگنه افزود: مسئول خصوصی سازی، ما نیستیم و مسئول این کار بر اساس قانون، مشخص است و دستگاههای صاحب مال تقریباً هیچ نقشی در خصوصی سازی ندارند.
وی اضافه کرد: پس از اینکه تصمیم بر تشکیل صندوق ETF شد، دستور آن را صادر کردم و ان شاءالله اوایل هفته آینده، کار آن به پایان میرسد و تاسیس میشود و بقیه مسائل آن بر اساس زمان بندی، طی میشود.