همزمان با شیوع کووید ۱۹
ورود آوارگان، موضوعی تنش زا در میان مسئولان ایتالیایی
در حالی با ادامه ورود موجی از آوارگان به ایتالیا از طریق دریا، صدها آواره در لامپدوسا در این کشور در انتظار سوار شدن بر کشتی بسر میبرند که استانداران، مخالف توزیع آنها در کشور هستند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "تی پی آی"، پس از تازهترین ورود آوارگان به ایتالیا از طریق دریا که حدود ۶۰۰ نفر از آنها طی ۳۶ ساعت گذشته وارد جزیره لامپدوسای این کشور شدند، بیش از هزار آواره در کانون بحران این جزیره بسر میبرند. این در حالی است که بالاترین ظرفیت پذیرش این کانون، ۱۹۰ نفر است.
بر اساس برنامه ریزیهای به عمل آمده، قرار بود کشتی قرنطینه "آئورلیا" ۲۵۰ نفر از آوارگان را سوار کند. اما وزش باد شدید، مانع از انجام این کار شده است.
فرمانداری لامپدوسا در هماهنگی با وزارت کشور ایتالیا در حال بررسی و تسهیل امور است. راهبرد (خانم) "لوچانا لامورجزه" وزیر کشور ایتالیا، انتقال گروههای کوچک آوارگان به مناطق مختلف است. اما این تصمیم لامورجزه با اعتراض استانداران مواجه شده است که خواستار توقف انتقال آوارگان به استانهای مختلفی در کشور هستند.
استانداران، علت مخالفت خود را سختی مدیریت امور آوارگان در شرایط کنونی همه گیری بیماری کووید-۱۹ اعلام کرده اند. اما با غرق شدن دیروز قایق حامل آوارگان که منابع مختلف خبری از جان باختن دهها نفر خبر دادند، کشتی امداد و نجات "آلارم فون" نیز خبر از یک قایق حامل آوارگان داده که با ۱۵۰ مسافر سوار بر آن، در آبهای سرزمینی لیبی و قایق دیگری؛ آن هم با حدود ۱۵۰ مسافر در سواحل مالت، دچار مشکل شده اند. طی ساعتهای اخیر و با ۶ قایق مختلف، ۲۴۰ آواره، وارد لامپدوسا شده اند. "
نلو موزومچی"، رئیس جزیره سیسیل با انتقاد از ورود آوارگان اعلام کرد: "جزیره، مورد هجوم" واقع شده است. اما به عقیده مقامات دولتی در رم نباید شرایط اضطرار اعلام کرد. از "جوزپه کونته"، نخست وزیر (ایتالیا) دستکم خواستار توضیح درباره علت این موضوع هستم. ساکنان لامپدوسا چه گناهی کرده اند که باید به تنهایی این موجی از ورود آوارگان را تحمل کنند. صف طولانی قایقهای حامل آوارگان از سیسیل به جزیره پیئمونته (ایتالیا) نیز رسیده است.
"آلبرتو چیریو"، استاندار پیئمونته با واکنش به این موضوع گفت: بس است دیگر! دولت، ما را به سخره گرفته است! بر اساس توافقات به عمل آمده با وزارت کشور، قرار بود بجز آوارگان کنونی، آواره دیگری به این جزیره فرستاده نشود. پیئمونته، به ویژه در شرایط کنونی نمیتواند از عهده پذیرش و نگهداری آنها برآید. "دوناتو توما" استاندار مولیزه نیز پس از اطلاع از برنامه ریزی مسئولان وزارت کشور برای انتقال یک گروه از آوارگان به مرکز پذیرش "کامپولیئتو" در این استان با اعلام موضعی مشابه موضع چیریو و با ارسال یادداشتی به نخست وزیر کونته و وزرای کابینه دولت نوشت: با توجه به مواجه شدن با شرایط خیلی حساس ناشی از ورود ساکنان مولیزه از تعطیلات خارج از کشور، آنهم در کشورهایی که ویروس کرونا در آنجا همه گیری گستردهای دارد، انتقال آوارگان به مولیزه میتواند موجب ایجاد تنش و نگرانی شود.