به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان ملل متحد با استناد به پایگاه دادههای مرکز تحقیقات «Humanitarian Outcomes»، اعلام کرد در سال ۲۰۱۹ در مجموع ۴۸۳ فعال امور بشردوستانه مورد حمله قرار گرفتند که در مقایسه با سالهای قبل رقمی بی سابقه است.
این منبع افزود در سال گذشته در ۲۷۷ حمله مختلف، ۱۲۵ فعال امور بشردوستانه کشته، ۲۳۴ نفر زخمی و ۱۲۴ نفر دیگر نیز ربوده شدند. این ارقام افزایش ۱۸ درصدی قربانیان را نسبت به سال ۲۰۱۸ نشان میدهد.
سازمان ملل در بیانیهای ابراز نگرانی کرد: «تنها در هفتههای اخیر، چند فعال امور بشردوستانه در حملاتی در نیجر و کامرون جان خود را از دست داده اند. ازآغاز شیوع ویروس کرونا تعدادی از کارکنان درمانی در جهان هدف حملاتی قرار گرفته اند.»
در سال گذشته میلادی، بیشتر حملات در سوریه، سودان جنوبی، جمهوری دمکراتیک کنگو، افغانستان و جمهوری آفریقای مرکزی روی داد و در مالی و یمن تعداد حملات نسبت به سال قبل دو برابر افزایش داشت.
در سال گذشته حملات به کارکنان درمانی افزایش قابل توجهی داشت، به ویژه حملات به پزشکان در سوریه و فعالانی که در زمینه مقابله با شیوع ابولا در جمهوری دمکراتیک کنگو مشغول بودند.
مارک لوکاک، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت: «ما از فعالان امور بشردوستانه در سراسر جهان که کاری مهم و شجاعانه را در خط مقدم انجام میدهند، تشکر میکنیم. بهترین راه برای ادای احترام به فعالان امور بشردوستانه، تامین منابع مالی کار آنها و تامین امنیت آنهاست.»
روز جهانی کمکهای بشردوستانه مقارن با روز حمله به دفتر سازمان ملل در بغداد در تاریخ ۱۹ اوت ۲۰۰۳ است که در جریان آن ۲۲ نفر از جمله سرجیو ویرا دی ملو، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق، کشته شدند.
از سال ۲۰۰۳ تا کنون، در مجموع حدود پنج هزار فعال امور بشردوستانه کشته، زخمی یا ربوده شده اند. بنا بر اعلام سازمان ملل، حملات به فعالان امور بشردوستانه در دهه ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در مقایسه با دهه ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹، حدود ۱۱۷ درصد افزایش داشته است.
در آخرین حمله که ده روز پیش (نهم اوت) روی داد، شش فعال سازمان غیردولتی فرانسوی «اکتد» (Acted) به همراه راننده و راهنمای نیجری خود در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی نیامی، پایتخت نیجر، به دست افراد مسلح موتورسوار کشته شدند.