درگذشت رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
آیت الله شیخ محمدعلی تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، دعوت حق را لبیک گفت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، این شخصیت علمی و دینی ایران و نیز نماینده استان تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، 27 مهر سال 1323 در نجف اشرف از خانواده ای روحانی از دیار علویان (مازندران) به دنیا آمد. پدرش علیاکبر تسخیری تنکابنی از اهالی شهرستان رامسر و مادرش انسیه بیگم از اهالی اصفهان بود.
ایشان علاوه بر تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی (در دانشکده فقه نجف اشرف) تحصیلات حوزوی را تا مرتبه اجتهاد در نجف اشرف سپری و از محضر بزرگانی چون آیت الله سید محمدباقر صدر، آیت الله خویی، آیت الله سید محمدتقی حکیم و آیت الله شیخ جواد تبریزی بهره مند شد.
آیت الله تسخیری با ادامه فعالیت های علمی خود از سال 1350 در حوزه علمیه قم، از چهره های شناخته شده علمی و فرهنگیِ جهان اسلام بوده و در معرفی درست تشیع و ایجاد تفاهم و همدلی میان مسلمانان تلاش چشمگیری داشت.
مشارکت در کنفرانس علمی کشورهای مختلف به عنوان برگزارکننده، عضو هیات رئیسه یا میهمان، عضویت در هیئت امنا و شورای عالی چند مرکز دانشگاهی و مجمع علمی در ایران و دیگر کشورها و تدریس در مراکز علمی گوناگون، از جمله فعالیت های مؤثر این عالم بزرگوار در زمینه های علمی و فرهنگی بوده است.
مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، از سال 1362 تاکنون به عنوان تنها نماینده رسمی تشیع امامی در مجمع فقه اسلامی جده (وابسته سازمان کنفرانس اسلامی) در تثبیت و ترویج مبانی فقهی و اصولی نقش بسیار قابل تقدیری داشته و در 20 سال گذشته، ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب و نیز رئیس هیأت امنای مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب را عهده دار بود.
آیت الله تسخیری در سال 1374 سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را با هدف اداره کردن فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور در یک سازمان تاسیس و در سال 1380 توسط مقام معظم رهبری به سمت دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی انتخاب و در 24 تیر 1391 از دبیری مجمع تقریب مذاهب کناره گیری کرده و به سمت مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام منصوب شد.
از این اندیشمند مسلمان ده ها کتاب و صدها مقاله تألیف یا ترجمه منتشر شده که از آن جمله می توان به اقلیتهای مسلمانان، راهکارها و مشکلات، ایدههای گفتگو با دیگران، درباره وحدت و تقریب مذاهب اسلامی، رسالت ما تقریب در اندیشهها، انسجام در عمل و در پرتو قانون اساسی، محاضرات فی علوم القرآن، الاقتصاد اسلامی، القواعد الاصولیة و الفقهیة علی مذهب الامامیة (سه جلد)، تفسیر قرآن کریم (سه جلد)، دروس فی اصول الدین و همچنین الامامة و الولایة فی القرآن الکریم اشاره کرد.
آیت الله شیخ محمدعلی تسخیری 24 مرداد امسال به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان خاتمالانبیا تهران بستری و صبح امروز 28 مرداد در سن 76 سالگی به دیار باقی شتافت.