بررسی های علمی درباره کرونا
آیا ممکن است دوبار به کرونا مبتلا شویم؟
مسئله مصونیت یافتن افرادی که به ویروس کرونا آلوده و به کووید ۱۹ مبتلا میشوند، یک موضوع کلیدی برای درک بهتر این بیماری همه گیر است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما مسئله مصونیت یافتن افرادی که به ویروس کرونا آلوده و به کووید ۱۹ مبتلا میشوند، یک موضوع کلیدی برای درک بهتر این بیماری همه گیر است.
آیا فردی که به کووید ۱۹ مبتلا میشود، بدنش در برابر آلودگی مجدد مقاومت لازم را از خود نشان خواهد داد و او را در برابر این بیماری مصون خواهد کرد؟ هنوز پاسخ علمی قطعی به این سوال پیدا نشده است با این حال مطالعهای که روی میمونها صورت گرفته، میتواند راهگشای تحقیقات بعدی باشد.
نتایج مطالعه جدیدی که در چین انجام شده حاکی از آن است که میمونهای ماکاک رزوس که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بودند، مصونیتشان در برابر این بیماری کوتاه بوده و ۲۸ روز بعد دوباره به این بیماری مبتلا شدند.
در این تحقیق پژوهشگران کالج پزشکی Peking آزمایشاتی را بر روی میمونهای ماکاک انجام دادند تا دریابند آیا آنها پس از یک بار مبتلا شدن به کووید ۱۹ در برابر این بیماری مصونیت مییابند یا خیر. ماکاکها به علت شباهت زیاد سیستم ایمنی بدنشان به انسان در چنین آزمایشات و تحقیقاتی مورد استفاده قرار میگیرند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ار ت ال، در این تحقیق شش میمون ماکاک با یک دز کووید ۱ آلوده شدند. آنها علایم ملایم بیماری را از خود بروز دادند و دو هفته طول کشید تا بهبود یابند. در ادامه محققان ۲۸ روز پس از آن که اولین بار ویروس را به میمونها تزریق کرده بودند، دز دوم ویروس را به ۴ تا از ۶ میمون مورد تحقیق تزریق کردند. اما این بار به رغم بالا رفتن موقتی دمای بدن میمونها، علایم آلودگی مجدد به کووید ۱۹ را از خود بروز ندادند. اما آزمایشات و تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود این حیوانات چه مدت در برابر ویروس کرونا مصون میمانند.
برای انسان نیز باید منتظر موجهای بعدی ویروس کرونا بمانیم و احتمالا چارهای نیست جز این که ماهها و سالها صبر کنیم تا مشخص شود آیاد میلیونها انسانی که در موج اول به ویروس کرونا آلوده شده اند، در برابر موجهای بعدی مصونیت یافته اند یا خیر.