اتحادیه روزنامه نگاران تونس با صدور بیانیهای عادی سازی روابط با اسرائیل را محکوم کرد و و از روسای جمهوری، نخست وزیر و پارلمان خواست مخالفت خود را با این توافقنامه علنی کنند.
این اتحادیه در بیانیه خود با تقبیح مداخله برخی مطبوعات عربی در تلاش برای بازاریابی توافق امارات - اسرائیل، خواستار تجمع اعتراضی در برابر سفارت امارات با هدف مخالفت با توطئه علیه مردم فلسطین شد.
در بیانیه اتحادیه روزنامه نگاران تونس از پارلمان کشور خواسته شد برای تصویب قانونی که هرگونه عادی سازی روابط و هرگونه ارتباط با رژیم اشغالگر را جرم تلقی کند سرعت عمل نشان دهد.
احزاب مختلف الجزایر نیز با ابراز انزجار از توافق امارات و رژیم صهیونیستی، اخراج امارات از اتحادیه عرب و بازگشت مجدد سوریه به این اتحادیه را ضروری خواندند.
آنان خواستار وحدت و توسعه شیوههای مقاومت در برابر اشغالگران شدند و تاکید کردند در این زمینه نباید به بیانیه و شعار اکتفا شود.
بسیاری از احزاب الجزایری توافق انجام شده را خیانتی بزرگ و جنایتی نابخشودنی خواندند، به شدت این توافقنامه را محکوم کردند و اقدام مقامات ابوظبی را حلقهای دیگر از زنجیره توطئهای دانستند که در آن تلاش میشود با هدف اجرایی شدن طرح معامله قرن، کشورهای عربی بیشتری به سمت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی سوق داده شوند.
احمد ابراهیمی مسئول پرونده فلسطین در جنبش مجتمع السلم الجزایر در این باره گفت، مشکل بزرگ این است که وقتی کاخ سفید از طرح خبیثانه و خیانت بزرگ دم میزند برخی از روسای کشورهای عربی این طرح را تایید میکنند و آن را منطقی میخوانند.
اتحادیه عرب که از زمان علنی شدن توافق امارات- اسرائیل، سکوت مرگبار در پیش گرفت، از انتقاد تند احزاب الجزایر دور نماند و احزاب مخالف توافق مذکور، این اتحادیه را موجب مخدوش شدن مواضع حکیمانه الجزایر دانستند و خواستار اخراج امارات از اتحادیه و بازگشت کامل سوریه به آن شدند.
جمال بن زیادی نایب رئیس حزب آزادی و عدالت الجزایر میگوید، خطاب ما به نهادهای عربی نیست بلکه از امت عرب میخواهیم به حاکمانی که سر تسلیم فرود آورده اند فشار بیاورند تا بتوان امارات را از اتحادیه عرب اخراج کرد و جمهوری عربی سوریه را به این اتحادیه بازگرداند.
لمین عصمانی رئیس حزب صدای ملت در الجزایر نیز اظهار داشت، الان باید تغییری در روند دفاع از قضیه فلسطین رخ دهد، زیرا دیگر دوره صدور بیانیه سپری شده است، این روند یک امتحان حقیقی برای امت اسلام و عرب است، به ویژه الان زمان تقویت گفتگوی داخلی در فلسطین است، زیرا شرایط میطلبد اختلافات کنار گذاشته شود.
بزرگترین حرکت حزبی و مردمی در الجزایر در شهرک تجاری علمه در استان سطیف انجام شد که مردم در حرکتی نمادین نام بزرگترین مرکز تجاری شهر یعنی خیابان دبی را به خیابان فلسطین تغییر دادند و ابراز داشتند سرزمین شهیدان جایی برای خائنان نیست.
فرهنگیان و ادیبانی از جهان عرب به ویژه از مغرب، سلطان نشین عمان، کویت، الجزایر، اردن و مصر نیز به خشم ملت در برابر توافق امارات و اسرائیل پیوستند و این خیانت بزرگ را محکوم کردند. آنان ابراز داشتند با این خیانتها به قضیه فلسطین به عنوان قضیه اول جهان اسلام آسیبی نمیرسد. مخالفت فرهنگیان و ادباء با اقدام به اصطلاح فرهنگی محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی در اعطای جایزه ویژه ابتکار فرهنگی، با عنوان «شارجه، میراث فرهنگی»، درسی به این مقام اماراتی بود تا بداند ادیبان واقعی قابل خرید و فروش نیستند.