به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از خبرگزاری فرانسه ، همه گیری بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ در شماری از کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به روند فزاینده خود ادامه میدهد.
کلمیبا
شیوع کرونا در کشورهای این منطقه آنچنان زیاد است که شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، در کلمبیا روز گذشته به ۱۵ هزار نفر رسید. شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹، نیز در پرو اکنون به رقم بی سابقهای رسیده است.
در بوگوتا، وزارت بهداشت کلمبیا اعلام کرد که مقامات در ۲۴ ساعت گذشته ۲۸۷ کشته را ثبت کرده اند.
کلمبیا نیز روز یکشنبه اعلام کرد ۴۶۸.۳۳۲ نفر در این کشور به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند. این کشور با ۵۰ میلیون نفر جمعیت از نظر مرگ و میر و از نظر مبتلایان به ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) چهارمین کشور آمریکای لاتین است.
پرو
پرو روز یکشنبه اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰۰ مورد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، در ۲۴ ساعت گذشته در آن ثبت شده است، که رکورد جدیدی نسبت به دو روز قبل از آن است.
وزارت بهداشت پرو در گزارشی اعلام کرد از ابتدای شیوع بیماری کرونا در این کشور تا کنون شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹، به ۵۳۵ هزار و ۹۴۶ نفر رسیده است. تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۳۵۳ نفر دیگر در این کشور به این ویروس مبتلا شدند.
بنا به اعلام این وزارتخانه، تعداد مرگ و میر جدید ۲۰۶ نفر بوده که با این احتساب تعداد کشته شدگان در پرو به ۲۶۲۸۱ نفر میرسد.
براساس نتایج یک نظرسنجی، ۳۱ درصد از شهروندان معتقدند که رئیس جمهور پرو، مارتین ویزارکارا بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری کرونا را بد یا خیلی بد مدیریت میکند. در حالی که ۲۳ ٪ معتقدند که او این بحران را خوب یا خیلی خوب اداره میکند. ۴۶ ٪ باقی مانده تصور میکنند که ویزارکارا بحران را بطور عادی اداره میکند.
بولیوی
رنه ساهونرو، مشاور وزارت بهداشت در رسانههای عمومی بولیوی، اعلام کرد این کشور در روز یکشنبه بیش از ۱۰۰، ۰۰۰ مورد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، و ۴۰۰۰ کشته ناشی از آن را ثبت کرده است.
این متخصص افزایش بیشتر تعداد موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، و مرگ و میر ناشی از آن را در بولیوی پیش بینی میکند. وی گفت:در پایان این ماه شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹، به ۱۳۰، ۰۰۰ مورد و در دو هفته اول ماه بعد به ۱۵۰۰۰۰ مورد خواهیم رسید.
اکوادور
در اکوادور، یکی از کشورهای با میزان درصد بالای ابتلا به ویروس کووید-۱۹ و مرگ و میرهای بالای ناشی از آن، تاکنون ۱۰۰ هزار نفر به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند. این کشور روز یکشنبه اعلام کرد در نظر دارد واکسن کرونا تولید کند.
خوان کارلوس زوالوس وزیر بهداشت اکوادور گفت کشور ما نیز مانند آرژانتین، کلمبیا و مکزیک که ابراز علاقه خود را برای تولید آن اعلام کرده اند توانایی تولید این واکسن را دارد.
ونزوئلا
در ونزوئلا، نیکولاس مادورو رئیس جمهوری این کشور روز یکشنبه در یک خطابه تلویزیونی دستور داد یک هفته کل کشور قرنطینه شود.
ونزوئلا از ماه ژوئن اقدام به اعمال ساز و کاری به نام ۷-۷ کرده است، که در آن یک هفته محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، به طور سفت و سخت به اجرا گذاشته میشود و یک هفته از این مقررات مقداری کاسته میشود. تا این گونه فعالیتهای اساسی در بخشهایی مانند 'مواد غذایی، سلامتی یا ایمنی از سرگرفته شود.
روز یکشنبه، ونزوئلا اعلام کرد ۳۳۷۵۵ نفر در این کشور به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند و ۲۸۱ نفر نیز بر اثر ابتلا به ویروس کووید-۱۹، جان خود را از دست داده اند.
اما سازمانهای بین المللی مانند دیده بان حقوق بشر تعداد واقعی شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹، و شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، در ونزوئلا را بسیار بالاتر از ارقام اعلام شده میدانند. آنها دولت ونزوئلا را به سرپوش گذاشتن بر ارقام واقعی متهم میکنند.
سهشنبه گذشته، طبق اعلام دولت، برای اولین بار طی ۲۴ ساعت بیش از ۱۰۰۰ نفر در این کشور به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شدند و از آن زمان تاکنون شمار موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، در این کشور به کمتر از رقم هزار نیامده است.
مادورو در تاریخ ۹ اوت به مدت ۳۰ روز وضعیت هشدار در کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا برقرار کرد. این حالت به وی امکان میدهد محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، را که از ۱۶ مارس به اجرا در آمده است تمدید کند.
کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب منطقهای در جهان هستند که در آن بیماری کرونا به شدت شیوع پیدا کرده است. تاکنون شش میلیون نفر در آن به این ویروس کرونا مبتلا شده اند.