اما این شرکت پرافتخار و بزرگ اکنون با مشکلات عدیدهای مواجه شده، مشکلاتی که منجر به تعطیلی یک سالهی آن نیز شده است؛ اما منشأ این مشکلات از کجاست؟!
سارانی، مدیرعامل کارخانه، علت این امر را محدودیتهای بازار کشور عراق عنوان میکند و میگوید: از سال ۹۴ که محدودیتهای صادرات سیمان به این کشور اعمال شد، مشکلات عدیدهای برای این کارخانه به وجود آمد.
عباس شمس الهی مدیرعامل شرکت گاز استان نیز از بدهی ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی کارخانه سیمان به این شرکت خبر داد؛ و پایان خوشِ نانی که برای کارگران آجر شده بود
کارگران با اظهار گلایه مندی از تعویق دریافت مطالبات خود، خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوع شدند که شیرخانی مدیرکل اداره کار، تعاون و امور اجتماعی استان گفت: با دستور استاندار ایلام، پیگیری مشکلات و مسائل واحدهای کارگری در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس با همکاری مدیران کارخانه سیمان ایلام، همه مطالبات کارگران شاغل در این شرکت پرداخت شد.
همصدایی برای برداشتن سد مشکلات به بازاریابی جدید ختم شد جلساتی که بارها برای رفع مشکل این واحد تولیدی با حضور استاندار و مسئولان مختلف برگزار و راهکارهایی نیز ارائه شد.
در این جلسات، بازاریابی بهترین گزینه برای نجات از بحران اعلام شد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری ایلام گفت: با توجه به مذاکراتی که با مدیرعامل این کارخانه داشته ایم، خوشبختانه اکنون برنامه خوبی در بحث صادرات و یافتن بازار جدید ترسیم شده است.
رستم زاد تاکید کرد: مشتری مداری، حضور مستمر مدیران ارشد و رصد و پایش مشکلات، همراهی مسئولان و دستگاههای مرتبط مانند: مالیات، گاز، برق، آب، بازاریابی جدید، پیگیری برای کاهش هزینه ها، افزایش صادرات با پیدا کردن بازارهای فروش جدید میتواند در موفقیت این واحد صنعتی موثر باشد.
وی یادآور شد: میزان سرانه مصرف سیمان استان ایلام در سال، ۱۵۰ هزار تن است در حالی که این کارخانه سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید میکند، بنابراین بهترین راه برای رفع مشکلات این واحد با توجه به کاهش صادرات به کشور عراق، تنها بازاریابی جدید است.
مشکل نقدینگی رفع میشودمدیر عامل کارخانه سیمان ایلام با اشاره به تولید روزانه پنج هزار و ۳۰۰ تن محصولات مختلف در این کارخانه، گفت: مشکل نقدینگی کارخانه با همکاری مسئولان استان رفع میشود.
سارانی افزود: فاز یک تولید این کارخانه به مدت یک سال و به دلیل تحریمهای ظالمانه و نیز نبود قطعات مورد نیاز از مدار تولید خارج شد، اما با همت و تلاش متخصصان بومی، این قطعات شبیه سازی شد و به مدار تولید بازگشت.
وی با اشاره به مشکلات نقدینگی کارخانه بیان افزود: این مهم با همکاری مسئولان استان در حال بر طرف شدن است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرعامل کارخانه گفت: سیمان تولیدی این کارخانه به دلیل کیفیت بالا به کشوهای خارجی حوزه خلیج فارس نیز صادر میشود.
دود سفید کارخانه سیمان نشانِ خوشبختی در مرزیترین نقطه استاناما درجنوبیترین و مرزیترین نقطهی استان دشتهای پهناور دهلران، مکان مناسبی برای احداث کارخانهی سیمان است، جایی
که بدون دغدغهی وجود خانههای مسکونی، کارخانهی سیمان میتواند به فعالیت و خودنمایی اقتصادی بپردازد؛ کارخانهای که با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی سال هاست، در گیر و دار مشکلاتِ اعتباری هنوز به بهره برداری کامل نرسیده است.
توقیف کارخانه به علت بدهیعسکری، فرماندار دهلران در باره علت این امر میگوید: این کارخانه در بخش آسیاب فعال بود؛ اما با توجه به تاخیر چند ساله در بازپرداخت بدهی به بانک عامل، توقیف شد و به دنبال آن پیمانکارانی که کلینکر را به این کارخانه تزریق میکردند تحت تاثیر شرایط موجود، از ادامه همکاری با این کارخانه سر باز زدند.
نظری، نماینده کارگران کارخانهی سیمان دهلران میگوید: با توقیف کارخانه، کارگران تنها حقوق پایهی کارگری دریافت میکنند و در حال حاضر به سختی امرار معاش میکنند.