به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی پی بی اس، انفجار بزرگ بندر بیروت که دهها نفر را کشت و هزاران نفر را مجروح کرد، همچنین بحران بی خانمانی و خدمات درمانی در این شهر به وجود آورده است که از قبل نیز به علت شیوع همه گیری کرونا با مشکلاتی مواجه بود.
خبرنگار این شبکه در گزارشی گفت: در ساعت ۶ عصر به وقت محلی انفجاری شدید شرق بیروت را ویران کرد. این انفجار به این بیمارستان در بیروت آسیب زد و بخش اورژانس و مراقبتهای ویژه آن را خراب کرد. اما این موضوع مانع از هجوم مجروحان به این بیمارستان نشد.
یکی از پزشکان این بیمارستان درباره سخت بودن امداد رسانی به برخی مجروحان میگوید.
پزشکان این بیمارستان حتی مجبور بودند به همکاران خود که در این انفجار مجروح شده بودند، کمک کنند. آنها ناگزیر بودند سرپایی زخمهای خود را پانسمان کنند تا بتوانند به حجم زیاد مجروحان این حادثه امدادرسانی کنند.آنها در چنین شرایطی و در نبود امکانات کامل مجبور به انجام دادن جراحیهایی شدند.
بخش ویژه مربوط به بیماران کووید-۱۹ هم در این حادثه ویران شده است. این مکان اکنون به محل نگهداری موقت اجساد قربانیان آن حادثه تبدیل شده است که پزشکان نتوانستند به آنها کمک کنند.
نظام درمانی لبنان قبل از این انفجار هم به علت مشکلات اقتصادی کشور تحت فشار قرار داشت و نمیتوانست تجهیزات لازم خود را تامین کند. در سراسر کشور نهادهای خیریه تجهیزاتی را برای ارائه خدمات درمانی به شکل سیار فراهم کرده اند تا این خلاء جبران شود.
یکی از افرادی که به ایجاد چنین خدماتی کمک کرده است، میگوید: بعد از انفجار، پنج بیمارستان اصلی بیروت و دوازده مرکز خدمات درمانی آن به شدت آسیب دید. انبار اصلی داروی لبنان در این انفجار از بین رفت و این کشور را با کمبود شدید دارو مواجه کرد.
کارشناس لبنانی میگوید، حجم دارویی که معمولا در دو هفته استفاده میکردیم حالا در یک روز به آن نیاز بود.تقریبا هفت هزار نفر در این انفجار مجروح شدند. حدود ۱۵۰۰ نفر هنوز در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
پزشک لبنانی میگوید شدت انفجار موجب شد تکههای شیشه وارد جمجمه و مغز برخی مجروحان آن حادثه شود.
یکی از این بیماران همچنان مراحل درمان خود را سپری میکند، اما ممکن است پس از بهبود با مشکلات حرکتی یا اختلال در حافظه مواجه باشد.این خانواده لبنانی خانه خود را نیز از دست داده اند و پس از ترک بیمارستان با این مشکل مواجهند که کجا زندگی کنند.اینجا منطقهای است که بیشترین آسیب را از انفجار دیده است و کمتر از یک کیلومتر با بندر فاصله دارد. در اینجا هزاران خانواده خانه خود را از دست داده اند.
یکی از شهروندان بیروت در پاسخ به سوال خبرنگار که که میگوید آیا بیمه دارید، میگوید داریم، اما اینجا لبنان است و کسی کاری نمیکند.
ساکنان سراسر بیروت میگویند مقامات کاری برای آنها انجام نداده اند. در این میان، افراد داوطلب از جمله گروهی از مهندسان داوطلب برای کمک به مردم به میدان آمده اند تا این ویرانه را بازسازی کنند.
شور این افراد تحسین برانگیز است، اما با نظر به وجود هشت هزار ساختمان تخریب شده در این ناحیه، این بازسازی ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد.
بسیاری از مردمی که خانههای خود را از دست داده اند اکنون با مشکل بیکاری و بحران اقتصادی کشور نمیتوانند هزینه سرپناه خود را تامین کنند.
یک شهروند بیروت میگوید: آنها باعث شدند ما بیکار شویم و ما سکوت کردیم. الان خانهها از دست رفته است. دوستان ما از دست رفته اند. اکنون ساکنان بیروت که از این انفجار جان به در برده اند باید زندگی ویران شده خود را از نو بسازند.