پخش زنده
امروز: -
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: از کسب و کارهای معدنی در استان حمایت می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، مهرانگیز رحمانی در برنامه تراز شبکه استانی سهند افزود : سازمان صمت استان در راستای برنامه های محوری وزارت متبوع درسال جهش تولید، در جهت توسعه معادن و صنایع معدنی و ایجاد اشتغال پایدار حرکت می کند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای ذخایرمعدنی آذربایجان شرقی ، افزود : افزایش سهم معادن از کسب و کار استان و ایجاد واحدهای فرآوری با تکمیل زنجیره تولید در جهت ایجاد ارزش افزوده از جمله اقدامات مهم در این حوزه است.
وی وجود مجموعه های معدنی فلزی و غیر فلزی و قرارگرفتن استان در چهارراه متالوژی دنیا به اعتقاد کارشناسان را فرصتی برای سرمایه گذاران و فعالین اقتصادی بخش خصوصی به منظور توسعه استان برشمرد و گفت : از ۶۴۴ واحد معدنی موجود در استان تعداد ۴۱۱ معدن فعال است و با توجه به اولویت ها در مسیر رفع موانع تولید بهره برداران و بازگشت واحدهای راکد به چرخه فعالیت پیگیری های مستمر انجام می شود .
رحمانی از شناسایی ۵۲ نوع از ۶۸ نوع ماده معدنی شناخته شده در استان خبر داد و افزود : ۱۰ نوع ماده معدنی استان در سطح ملی مطرح است و در زمینه کانی های فلزی گرانبها نظیر مس ، طلا ، نقره و سیلیس آذربایجان شرقی دارای مزیت های ویژه است .
معاون امورمعادن و صنایع معدنی سازمان صنعت ، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت : کاهش ریسک سرمایه گذاری ، تأمین امنیت سرمایه ، کشف پهنه های جدید معدنی و واگذاری از طریق مزایده های عمومی به بهره برداران دارای صلاحیت از دیگر اقدامات مهم در توسعه اقتصاد معدنی استان است .
وی بر ضرورت توجه دقیق به مفهوم خام فروشی در زنجیره تولید و فرآوری در معادن تأکید و خاطرنشان کرد: هر حلقه از فرایند فرآوری تکمیل کننده مرحله بعدی است و در استان به هیچ وجه خام فروشی نداریم و درتلاش برای تکمیل این زنجیره بزرگ به منظور ایجاد ارزش افزوده ، افزایش تولید و تکمیل فرایند فرآوری هستیم .
وی دانش فنی و نقدینگی را دوعامل اساسی در تکمیل سبد تولید معدن دانست و افزود : به دلیل تحریم های ظالمانه توجه به توان و ظرفیت شرکت های دانش بنیان داخلی بیش از پیش در دستورکار قرار گرفته و بومی سازی دانش فنی با تلاش و مطالعات مجموعه های دانشگاهی و تعامل و هم سویی دستگاه های متولی به عنوان پشتیبان واحدهای دانش بنیان محقق خواهد شد .
رحمانی با اشاره به تمایل فعالین اقتصادی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در معادن فلزی استان بویژه مس و طلا گفت : با تسهیل قوانین در جهت رفع موانع ، مساعدت دستگاه های ذیربط در این حوزه ارزآور و اشتغال زا و تأمین امنیت سرمایه شاهد رونق کسب و کار و افزایش سهم معادن استان در این بخش خواهیم بود .
وی از معادن به عنوان بهترین عرصه برای سرمایه گذاری یاد کرد و افزود : مسئولین استانی به صورت مستمر پیگیر حل مسائل و مشکلات پیرامون فعالین معدنی هستند و از طریق تعامل و هم افزایی و با رعایت تمامی ضوابط و دستورالعمل های قانونی می توان از منابع طبیعی خدادادی در جهت توسعه استان بهره برد.