دکتر علیرضا بیگلری پاسخ می دهد
اما و اگرها درباره واکسن کرونا
رئیس انستیتو پاستور ایران: مطمئن نیستیم که کووید ۱۹ واکسن موثر داشته باشد زیرا در برخی از مبتلایان شاهد ابتلاء مجدد هستیم و بنابر این ممکن است هرگز واکسن مؤثری تولید نشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر علیرضا بیگلری در نشست تصویری (ویدیو کنفرانس) خبری با اصحاب رسانه افزود: بیش از ۲۰۰ گروه در دنیا مشغول ساخت واکسن کرونا هستند، اما اگر هم واکسنی تولید شود مشخص نیست تا چند ماه ایمنی ایجاد میکند.
وی گفت: تولید واکسن سه مرحله اصلی دارد در مرحله اول باید روی تعداد اندکی از انسانها آزمایش شود اگر نتیجه مثبت بود روی تعداد افراد بیشتری از نظر ایمنی واکسن آزمایش میشود و در مرحله سوم جمعیت بسیار بیشتری باید واکسن را دریافت کنند و عوارض آن از هر نظر مورد بررسی قرار گیرد و بی خطر بودن آن مشخص شود به همین خاطر پیش بینی میشود حداقل یک یا دو سال تولید واکسن زمان ببرد.
آقای دکتر بیگلری افزود: ما هم در ایران کار تولید واکسن را آغاز کرده ایم و در حال مطالعات حیوانی هستیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به آزمایشهای تشخیص کرونا گفت: آزمایش سرولوژی برای تشخیص افراد مشکوک در تمام دنیا آزمایش شده و قطعیترین راه تشخیص آزمایشهای مولکولی یا همان پی سی آر است.
آقای دکتر بیگلری افزود: آزمایش پی سی آر هم تنها تا لحظه نمونه گیری معتبر است و ممکن است فرد به محض خروج از آزمایشگاه مبتلا شود.