اداره کل شرکت گاز مازندران
حذف سوخت فسیلی در کوهپایههای مازندران
مدیرکل شرکت گاز مازندران: ۴۰ روستای مناطق کوهستانی استان امسال در هفته دولت از نعمت گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، جعفر احمد پور میزان سرمایه گذاری این طرحها را ۴۴۰ میلیاردریال اعلام کرد و گفت: طرحهای گازرسانی شامل ۵ روستای شهرستان ساری، ۱۲ روستا بهشهر، ۷ روستا بابل، ۱۳ روستا سوادکوه و ۳ روستا تنکابن است.
مدیرکل شرکت گاز مازندران با اشاره به حجم شبکه گذاری این تعداد روستا به طول ۲۰۰ کیلومتر و بهره مندی ۲ هزار خانوار از نعمت گاز طبیعی افزود: هم اکنون ۹۹.۸ درصد جمعیت شهری و ۹۴ درصد جمعیت روستایی استان از نعمت گاز بهرهمند هستند.
احمد پور با بیان اینکه حذف مصرف سوخت فسیلی و برداشت چوب از جنگلها با بهره برداری طرح گازرسانی به کیاسر شهرستان ساری در تابستان سال ۱۳۹۶ آغاز شد گفت: اجرای این طرحها موجب از بین رفتن خسارتهای زیست محیطی ناشی از حمل و نقل و برداشت چوب از جنگل در مناطق کوهستانی میشود.
مدیرکل شرکت گاز مازندران افزود: بر اساس اعلام رسمی شرکت ملی گاز ایران، میزان گازرسانی به مناطق شهری و روستایی یکی از معیارها برای تعریف مناطق سبز کشور و میزان بهره مندی از گاز طبیعی محسوب که به همین دلیل این استان در آستانه حذف مصرف سوخت فسیلی و پایان دادن به برداشت چوب از جنگل برای سوخت قرار گرفته است.
احمد پور با اشاره به اینکه ۲۱ هزار و ۸۱ کیلومتر خطوط تغذیه شبکه گازرسانی در مازندران ایجاد شده است تصریح کرد: ۷ سال گذشته تاکنون ۸۸۰ روستا (از مجموع ۲ هزار و ۲۸۳ روستا) و ۸ شهر (از مجموع ۵۹ شهر) دارای گاز طبیعی شده و در این مدت ۲۰۲ هزار و ۵۵۴ علمک (از مجموع ۷۹۶ هزار و ۴۰۵ علمک) نصب و ۴۹۵ هزار و ۵۰۴ مشترک (از یک میلیون و ۴۴۴ هزار مشترک) به شبکه گاز استان متصل شدند.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران از اجرای عملیات گازرسانی هم اکنون در ۲۱۲ روستای مناطق کوهستانی و قرار داشتن ۴۱۷ روستا در مرحله مطالعات گازرسانی خبر داد و گفت: دلیل طولانی شدن گازرسانی به مناطق باقیمانده افزایش هزینه سرمایهگذاری و بالا رفتن قیمت اجناس مصرفی طرح ها، نوسانات ارزی و مبلغ قرار داد پیمانکاران بوده که وزارت نفت برای جلوگیری از تعطیلی فعالیت پیمانکاران، هزینه سرمایهگذاری در استان را تا ۲ برابر افزایش داده است.
احمدپور افزود: بر اساس برنامه پیش بینی شده، مازندران از سه نقطه جدید شامل اتصال خط لوله انتقال گاز از امامزاده هاشم در جاده هراز، گدوک در جاده فیروزکوه و سه هزار شهرستان تنکابن از جاده الموت قزوین به شبکه گاز رسانی استان متصل شده تا همه مناطق شهری و روستایی تحت پوشش کامل گازرسانی قرار گیرند.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران با اشاره به اجرای عملیات گازرسانی به دو شهر کوهستانی گزنک و بلده گفت: با اتصال شبکه داخلی گاز استان به این خطوط اصلی، دیگر شاهد افت فشار گاز در مازندران نبوده و تا پایان سال ۱۴۰۱ گازرسانی در استان به اتمام خواهد رسید.
احمد پور به طرح گازرسانی منطقه هزارجریب در شرق مازندران اشاره کرد و گفت: روند گازرسانی به روستاهای استان شتاب بالایی داشته و تصمیم دولت، گازرسانی به همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار بوده و از ۱۵۱ روستای کوهستانی در این منطقه تاکنون ۵۸ روستا به شبکه گازرسانی استان وصل شده اند.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران افزود: همچنین عملیات اجرایی گازرسانی به ۳۳ روستای صعب العبور و کوهستانی شهرستان ساری در حال انجام بوده و پیش بینی میشود، امسال ۱۸ هزار مشترک در مناطق روستایی این شهرستان به مشترکان استان اضافه شوند.
احمد پور با بیان اینکه گازرسانی به این منطقه کوهستانی از پرهزینهترین و سختترین طرحهای شرکت بوده و تاکنون ۱۴ کیلومتر شبکه گذاری در شهر بلده شهرستان نور نیز اجرایی شده است تصریح کرد: عملیات گازرسانی در ۲۰ روستای منطقه کوهستانی شهرستان سوادکوه در حال اجرا بوده و گازرسانی به ۴۷ روستای دیگر بخش ولوپی و راستوپی این شهرستان در دست مطالعه و طراحی قرار دارد.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران گفت: با ورود گاز به این روستاها، بیش از ۱۱ هزار مشترک روستایی از این نعمت الهی بهرهمند خواهند شد. همچنین عملیات گازرسانی به روستاهای منطقه ورسک نیز در سه فاز برنامه ریزی و اجرایی شده و ۲۶ روستای دهستان ولوپی شهرستان سوادکوه نیز آماده نصب انشعاب است.