علاقمندان به ورزش در همدان:
ورزش با رعایت اصول بهداشتی در دوران کرونا
اگرچه شیوع کرونا موجب تعطیلی اماکن ورزشی شده است؛ اما علاقمندان به ورزش باید با رعایت اصول بهداشتی، ورزش کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، ورزش صبحگاهی در تابستان عدهای رو به طبیعت استان همدان و بهره گیری از این هوای پاک کشانده است.
علاقمندان به ورزش معتقدند اگرچه در دوران شیوع کرونا به سر می بریم، اما فعالیتهای فیزیکی یکی از روشهای افزایش قدرت جسمانی در برابر این ویروس به شمار می آید.
بیشتر بخوانید: در طول دورهٔ کووید ۱۹ فعال باشید.
در حال حاضر ویروس کرونا میلیونها نفر در سراسر جهان را آلوده کرده است. از طرفی ترس از این ویروس سبب شده است بسیاری از افراد در خانه بمانند و خود را قرنطینه کنند. آیا باید در دوران کرونا فعال باشیم؟ آیا ورزش در این دوران خطرناک است؟
فعالیت فیزیکی چیست؟
فعالیت فیزیکی شامل همهٔ انواع فعالیتهای تفریحی، مشارکتهای ورزشی، دوچرخهسواری و پیادهروی و همچنین فعالیتهایی که در محل کار، خانه و باغ انجام میدهید است. فعالیت فیزیکی فقط شامل ورزش و تمرینات ورزشی نیست، بلکه بازی کردن، رقصیدن، باغبانی و حتی تمیز کردن خانه و حمل خریدهای سنگین نیز همه قسمتی از فعالیتهای بدنی هستند.
در طول مدت همهگیری کووید ۱۹ که بسیاری از ما تحرک بدنی کمتری داریم، برای افراد در هر سن و توانایی بدنی بسیار مهمتر از قبل است که تا آنجا که میتوانند فعال بوده و تحرک داشته باشند. حتی انجام ۳ تا ۵ دقیقه فعالیت بدنی مثل راه رفتن یا حرکات کششی بعد از نشستن طولانیمدت به شما در کاهش فشار ماهیچهها، تسکین تنش ذهنی و بهبود گردش خون و فعالیت عضلات کمک میکند. فعالیت بدنی مرتب همچنین میتواند به شما روزی ایدهآل را هدیه کند و راهی برای ارتباط با خانواده و دوستان باشد.
- استاد دانشگاه رازی کرمانشاه، ۲۶ فروردین در گفتگو با ایرنا، ورزش را دارویی قوی برای پیشگیری، درمان و بازتوانی افراد از بیماریها از جمله کرونا میداند و به افراد توصیه میکند در دوران قرنطینه خانگی برای بالابردن سیستم ایمنی بدن ورزش را جزء برنامه روزانه خود قرار دهند.
مصطفی اکبری میگوید: کم تحرکی سوخت و ساز کالری در بدن را کاهش میدهد و در نتیجه تجمع کالریها به چربی در بدن تبدیل میشود و این چربیها به نوبه خود باعث افزایش کلسترول در خون و پیش زمینه بیماریهای سکتهای در افراد را فراهم میکند.
این متخصص آسیبهای ورزشی همچنین تحرک نداشتن را باعث کاهش ترشح هورمونهای بدن میداند و گفت: در طول روز کم تحرکی گاها فعالیت هورمونها را در بدن آنقدر ضعیف میکند، که باعث مشکل روحی و روانی مانند افسردگی، پرخاشگری و کسلی در فرد میشود.
پزشک ورزشی سابق تیمهای ملی کشتی و فوتبال جوانان کشور، دوران قرنطیه اجباری ناشی از بیماری کرونا را به افراد توصیه کرد و گفت: افراد از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کردنی خودداری کنند و به تغذیههای کم چرپ روی بیاورند، در صبحانه و عصرانه که بیشتر مصرف چای در آنها مشاهده میشود، در کنار نوشیدن چای توت خشک و کشمش مصرف کنند، زیرا مصرف قند و شیرینی پاشنه آشیل افزایش کالری و تجمع چربیها در بدن است.