رازهای پنهان در اعماق تپه تاریخی حسنلو
جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان
۲۳ مرداد سالروز کشف جام زرین از شهر تاریخی حسنلوست که در سال 1337 با تلاش دکتر دایسون باستان شناس از اعماق این تپه تاریخی بیرون کشیده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، این جام در 23 مرداد سال 1337 توسط گروه کارشناسی هیئت آمریکایی به سرپرستی دکتر دایسون در این محل کشف و به جهان معرفی شد.
تپه حسنلو طی کاووش ها و گمانه زنی ها 10 لایه تمدنی را در خود جای داده که از عصر پارینه سنگی شروع و به دوران ایلخانیان ختم می شود و آثار تمدنی اوراتوها و ماناییها در این تپه چشمگیر است.
- با کشف این جام به علت وجود نقوش بسیار زیبا و بی بدیل پرده از اسرار تمدنی منطقه و 3 هزار و 500 ساله برداشت که تاریخ این تپه به 8 هزار سال قبل از میلاد بر میگردد.
دکتر صدرایی عضو هیئت علمی پژوهشکده باستان شناسی میراث فرهنگی می گوید: جام طلای حسنلو یکی از شاهکار های دنیای باستان از شهر تاریخی حسنلوست که دارای نقوشی بسیار بی نظیر، بی بدیل و یکی از شاهکارهای باستان شناسی است.
تاکنون کتاب های متعددی از این اثر در دنیا چاپ شده است و در مجلدات شهر تاریخی حسنلو هم به قیزیل جام حسنلو، مجموعه مقالات جام زرین حسنلو و بقیه آثاری که در خصوص بقیه مقالات جام زرین می توان به مجموعه حداقل 10 جلد عنوان در خصوص این اثر بی بدیل اشاره کردد جام زرین حسنلو با نقوش بسیار زیبایش در واقع حکایت تمدن انسانی این مجموعه را میتواند بیان بکند.
این جام اکنون در موزه ملی ایران باستان نگهداری می شود.
جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان جام زرین حسنلو، پنجره ای به تمدن آذربایجان