پخش زنده
امروز: -
مسیر رسیدن به توسعه پایدار از توانمندسازی صنایع کوچک عبور میکند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛در گذر از خیابان های شهرک های صنعتی واحدهای کوچک و بزرگی به چشم می خورد که هر کدام قصه ای برای خود دارند، اما روایت امروز از کوچک ترین واحد صنعتی شهرک اشراق حکایت دارد.
واحد کوچکی که توسط 2 دانشجوی دانشگاه زنجان 6 ماه است راه اندازی شده است.
سامان رحیمی و فرنام درخشان ؛ دو دانشجوی رشته برق دانشگاه زنجان در یک واحد 100 متری علم خود را به عمل تبدیل کرده و ثروت آفرینی می کند.
به بهانه هفته صنایع کوچک به سراغ این صنعتگران جوان رفتم،هفته آخر مرداد ماه به نام صنایع کوچک نامگذاری شده است.
یک برد کوچک ؛ آغاز یک راه بزرگ
سامان و رحیم کار را با مقاله دانشگاهی خود که در خصوص کوچکترین (برد الکترونیکی فرستنده) نوشته شده بود آغاز کردند؛ آنها میگویند در ابتدا کار به صورت تئوری پیش می رفت اما حالا با عقد قرار داد با صنایع متوسط کار در واحد صنعتی پیش می رود.
کارشان تولید برد الکترونیکی سوئیچ های برقی است، طبق آمار گمرک ایران تنها در سال 97 و 6 ماهه سال 98 ، 6 میلیون از این برد از کشور چین وارد کشورمان شده بود ، اما در این مدت این واحد کوچک توانسته دو سوم این مقدار را تولید و واردات را 60 درصد کاهش دهد.
واحد سامان و فرنام نمونه موفقی از صنایع کوچک هستند،صنایعی که به گفته صالحی مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران 50 درصد واحدهای صنعتی ایران را شامل می شوند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز می گوید: توسعه صنایع کوچک و متوسط به منظور توسعه و رونق اقتصادی کشور، ایجاد اشتغال پایدار و حمایت از تولید، امری ضروری و اجتنابناپذیر بوده و راه رسیدن به توسعه پایدار و همهجانبه، عبور از مسیر توسعه و توانمندسازی صنایع کوچک و متوسط است.
مهندس فغفوری که با من در جمع این صنعتگران جوان بود گفت: بیتردید توسعه صنایع کوچک، رمز توسعه فعالیتهای اقتصادی در دهههای آینده است.
وی با بیان اینکه واحد این دو دانشجوی جوان نمونه موفقی از صنایع کوچک است افزود: این صنایع با بهکارگیری اهرمهای کارآفرینی، نوآوری و تغییر فناوری، پویایی صنعتی و ایجاد اشتغال و درآمد بر اقتصاد جهانی تاثیر میگذارند.
زنجان قطب الکترونیک و آی تی ایران
فعالیت این واحد کوچک در کنار 45 واحد کوچک و متوسط دیگر باعث شد تا زنجان به عنوان قطب الکترونیک و آی تی ایران شناخته شود.
به گفته معاون اداره کل گمرک استان زنجان، صنایع برقی زنجان بعد از شمش روی دومین محصول صادراتی زنجان است که تولیدات آن به 20 کشور دنیا صادر می گردد.
سامان رحیمی و فرنام درخشان با این واحد کوچک توانسته اند نیاز دو مجموعه بزرگ برقی استان زنجان را به این محصول تامین کرده و جلوی واردات را بگیرند.
به گفته ایرج احمدی مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان زنجان این واحدهای برقی پس از راه اندازی واحد سامان و فرنام تولیدشان را 15 درصد افزایش داده اند.
این دو جوان که حالا در برنامه خود افزایش نیروی کار و تولید را دارند؛ تصمیم دارند تا با فزایش تولید واردات این محصول را به صفر رسانده و یک گام موثر در سال جهش تولید بردارند.
پس از خداحافظی از این دو صنعتگر ، در مسیر باز هم شاهد فعالیت صنایع کوچکی بودم که باعث شده اند تا دود سفید فعالیت و تلاش از واحدها خارج شود،صنایعی که شاید به ظاهر کوچک باشند اما پرتوان و پر بازده هستند.
شهرکهای صنعتی استان زنجان 850 واحد تولیدی دارد که حدود 70 درصد، مختص واحدهای تولیدی کوچک است.
نویسنده:رضا علیزاده