با اعلام برخی منابع آگاه
عصام العریان از مسئولان اخوان المسلمین مصر درگذشت
برخی منابع آگاه از زندان طره، علت فوت رهبر برجسته اخوان المسلمین مصر را حمله قلبی پاعلام کردند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ برخی منابع آگاه از زندان طره، علت فوت عصام العریان رهبر برجسته اخوان المسلمین مصر را حمله قلبی پس از یک مشاجره لفظی با گروهی از اعضای جماعت در زندان اعلام کردند.
این منابع گفتند عصام العریان صبح امروز پنجشنبه، با برخی از رهبران اخوان در مورد این گروه و اوضاع فعلی جماعت اخوان المسلمین و برنامههای آینده آنها صحبت میکرد و با یکی از رهبران آنها دچار اختلاف نظر شد که بر اثر درگیری لفظی با او دچار حمله قلبی و در نهایت ایست قلبی شد و جان باخت.
در همین حال عبدالمنعم عبدالمقصود یکی از وکلای مدافع اخوان المسلمین گفت: مسؤلان زندان طره به او ابلاغ کردند که عصام العریان صبح پنجشنبه بر اثر مرگ طبیعی فوت کرد.
عبدالمقصود افزود: وی در انتظار انجام مراحل قانونی برای دریافت جسد العریان و فراهم کردن مقدمات خاکسپاری او در مقبره خانوادگی اش است.
عصام الدین محمد حسین العریان متولد آوریل ۱۹۵۴ در استان گیزا و مسؤل دفتر سیاسی جماعت اخوان المسلمین مصر بود که امروز ۱۳ آگوست ۲۰۲۰ در سن ۶۶ سالگی در گذشت.
او در دهه هفتاد میلادی یکی از مؤسسان جنبشهای اسلامی در دانشگاههای قاهره بود و در سال ۱۹۷۴ به گروه اخوان المسلمین پیوست. وی همچنین در فاصله سالهای ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۰ عضو مجلس ملی مصر شد، مجلسی که پیش از پایان دوره قانونی منحل شد.
برای نخستین بار در سال ۱۹۸۱ به مدت یک سال بازداشت شد. سپس در سال ۱۹۸۵ در یک محاکمه نظامی استثنائی به اتهام پیوستن به جماعت اخوان المسلمین به پنج سال حبس محکوم شد. در سال ۲۰۰۶ به علت مشارکت در تظاهراتی در قاهره برای چند ماه بازداشت شد.
او همچنین در سال ۲۰۱۱ و در تظاهرات گسترده مردم مصر علیه حکومت استبدادی حسنی مبارک و در تظاهرات معروف به "جمعه خشم" نیز بازداشت و بعد از سرنگونی مبارک از زندان آزاد شد. وی در نهایت در روز چهارشنبه ۳۰ اکتبر ۲۰۱۳ یعنی سه ماه پس از برکناری محمد مرسی نخستین رئیس جمهور منتخب مصر دستگیر و راهی زندان شد.
از سال ۲۰۱۳ تا کنون در پروندههای متعددی علیه العریان احکامی قضایی صادر شد از جمله این احکام میتوان به حبس ابد برای حمله به مرزهای شرقی اشاره کرد.
وی همچنین در پرونده پایان دادن به تحصن رابعه العدویه پس از برکناری مرسی به حکم غیر قطعی اعدام محکوم شد، اما وکلای مدافع وی به این حکم اعتراض کردند.
العریان به اتهام مشارکت و رهبری حوادث کاخ اتحادیه در ماههای آخر حکومت مرسی هم به حکم قطعی ۲۰ سال حبس محکوم شد.