کهگیلویه و بویراحمد؛
طرح جامع پدافند غیرعامل در گیرودار ارائه اطلاعات
طرح جامع پدافند غیرعامل کهگیلویه و بویراحمد در گیرودار ارائه اطلاعات ادارات و دستگاههای مختلف است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون امنیتی و سیاسی استانداری این استان در خصوص ارائه اطلاعات برای تدوین طرح جامع پدافند غیر عامل گفت: اطلاعات پاشنه آشیل هر حکومت است و دشمنان ما به دنبال کسب اطلاعات از کشور هستند.احد جمالی با بیان اینکه این طرح یک سند بالادستی در پدافند غیرعامل است افزود: این یک طرح جامع است و باید کل استان چه در حوزه جغرافیایی و چه در مراکز حیاتی و حساس باید برای جلوگیری از حوادث غیر مترقبه دیده شود.
وی با اشاره به اینکه باید کار گروههای ذیل این قضیه آنالیز شوند افزود: مدیریت شهری، غذا، دارو، جادههای ارتباطی و راههای اتصال منابع باید در این طرح بررسی شود و نیازی به جزئیات آنها نیست و باید مسائل اصلی را در نظر گرفت.
وی با تقدیر از دانشگاه یاسوج برای تدوین این طرح بیان کرد: همه دستگاهها باید اطلاعات لازم را برای این طرح در اختیار دانشگاه یاسوج قرار دهند و دستگاههایی که به دلیل حساسیتهای بالا در دادن اطلاعات مشکل دارند نشستی با دانشگاه داشته باشند.
جمالی به موقعیت شهر یاسوج هم اشاره کرد و گفت: منابع ذخیره نفت در جاهای حساسی هستند که جابجایی آنها میلیاردها تومان هزینه دارد و همچنین ساخت و سازهای قرار گرفته در مسیل ها، مشکلاتی را ایجاد کردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج هم در خصوص تبیین طرح جامع پدافند غیرعامل استان گفت: این طرح تمام منطقه جغرافیایی استان، داراییهای سازمانهای مختلف، مناطق حساس ونیروهای انسانی را دربرمیگیرد.
دکتر آرمین با بیان اینکه ۱۱ کارگروه در استان وجود دارد افزود: داراییها و سرمایههای این کارگروهها که شامل صنعت و معدن، بهداشت سلامت، امنیت غذایی، کشاورزی، راه و شهرسازی، فرهنگی و اجتماعی، پشتیبانی و خدمات شهری، امداد و نجات، انرژی، آب، گاز و نفت است را بررسی و این طرح را تدوین میکنیم.
وی همچنین ادامه داد: برخی از دستگاهها و سازمانها از ارائه اطلاعات لازم برای طرح جامع پدافند غیرعامل خودداری میکنند و به همین دلیل تا کنون نتوانستیم این طرح را تکمیل و اجرا کنیم.
یکی دیگر از مجریان این طرح در دانشگاه یاسوج با اشاره به اینکه تاکنون هیچ پرداختی برای این طرح انجام نشده است گفت: ۵۰ درصد هزینه آن با استانداری و ۵۰ درصد آن با سازمان پدافند غیرعامل است که ما فقط ۳۸ میلیون تومان را از پدافند کشوری دریافت کردیم و نیروها انگیزه کافی برای تکمیل و اجرای کامل این طرح را ندارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه استان هم در خصوص ضرورت تدوین واجرای این طرح گفت: باید برنامه ریزی نسبت به رعایت اصول پدافند غیرعامل به منظور پیشگیری و کاهش بلایای طبیعی و ایجاد سامانه پایش انجام شود.
سلحشوری با اشاره به ماده ۲۳ قانون برنامه و بودجه کشور در خصوص مبادله موافقت نامه و طرحهای مطالعاتی که حتما باید پیوست کشوری داشته باشند افزود: بر این اساس موافقتنامه این طرح سال گذشته از محل اعتبارات استان مشخص شد.
وی با انتقاد از تاخیر در تدوین و اجرای این طرح گفت: در خصوص برنامه ریزی و مقایسه نسبت به استانهای دیگر عقب هستیم و باید دانشگاه به عنوان مجری این طرح زمانی را برای تدوین آن اعلام کند تا هر چه سریعتر اجرا شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه استان ادامه داد: در مرحله اجرای این طرح باید محل استقرار در شرایط اضطراری در ۴ سمت شهرهای استان مشخص و همچنین راههای دسترسی به انبارها و آذوقه پیش بینی شود.
رئیس پدافند غیرعامل استان هم با اشاره به تاخیر در تدوین این طرح و انتقاد از سازمان مدیریت وبرنامه استان گفت: از۱۰۰ میلیونی که به این طرح اختصاص داده بودند هیچ تخصیصی تاکنون به ما ندادند و از زمان مدیریت آقای سلحشوری شورای پدافند را از جلسات برنامه ریزی استان حذف کردند.
بهشتی با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل باید اطلاعات لازم درزمینه زیرساختهای استان را داشته باشد افزود: تاکنون برای این طرح ۵۸ جلسه برگزار کردیم، ولی تا کنون به نتیجهای نرسیدیم و برخی از دستگاهها اطلاعات لازم را به ما ارائه ندادند.
وی با اشاره به ارائه اطلاعات افزود: همه استانها این طرح را اجرا کردند و ما اولین استانی هستیم که در اجرای این طرح با مشکل مواجه شدیم.