سازمان انتقال خون
بار اولیها ایثار مستمر را با نذرخون در محرم و صفر آغاز کنند
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ماههای محرم و صفر را فرصتی ارزشمند برای ثبت نخستین اهدای خون توسط جوانان و بانوان برشمرد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ماههای محرم و صفر را فرصتی ارزشمند برای ثبت نخستین اهدای خون توسط جوانان و بانوان برشمرد و گفت: یاد حضرت زینب (س) و حضرت علی اکبر (ع) بهترین انگیزه برای ایثار با اهدای خون در این روزها است.
آقای دکتر پیمان عشقی گفت: اعیاد قربان و غدیر که فرصتی برای تبلور ایثار توسط هموطنان بود پشت سرگذاشته شده است و ماه محرم و صفر که نمونه عملی فرهنگ از خودگذشتی است در پیش است.
وی به پیشینهی نذر خون در ایران اشاره کرد و گفت: پویش نذر خون از چند سال پیش با هدف تغییر رفتار و فاصله گیری از اعمال موهن در نحوه ابراز ارادت مردم به حضرت حسین (ع) طراحی شده است.
آقای دکتر عشقی نذر خون را عملی انسان دوستانه و خداپسندانه برشمرد که به نجات جان انسانها میانجامد.
وی گفت: اهدای خون زخم زدن مؤثر بر خود با هدف کمک به نجات جان یک همنوع و با نیت بخشش دوباره حیات به نفوس محترمه است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از استمرار پویش نذر خون در سال ۹۹ خبر داد و یادآور شد: شرایطی که ویروس کرونا پیش آورده موجب شده است تا در شعارهای سازمان و درخواستهای این مجموعه از مردم تغییراتی ایجاد شود.
وی یکی از این تغییرات را بهره گیری هرچه بیشتر از سامانه نوبت دهی اینترنتی اهدای خون با هدف مدیریت فاصله گذاری اجتماعی و توزیع داوطلبان در زمانهای مختلف برشمرد.
آقای دکتر عشقی از در دسترس بودن سامانه نوبت دهی اهدای خون به نشانی nobatdehi.ibto.ir در کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد که بهره گیری از این سامانه به تأمین خون و میزبانی شایسته از مردم به ویژه در دهه اول محرم و در روزهای تاسوعا و عاشورا بیانجامد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: با حضور مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به یاد و نام شهدای مدافع سلامت پویش نذر خون را آغاز میکنیم.
آقای دکتر عشقی در خصوص سرایت نکردن کرونا از طریق خون تصریح داشت: کرونا بیماری تنفسی است و مستنداتی درخصوص ابتلای افراد از طریق خون به این خانواده از ویروسها وجود ندارد.
وی اذعان داشت: نه تنها ویروس کرونای جدید بلکه دیگر ویروسهای این خانواده نیز که قبلتر در نقاطی از جهان افرادی را مبتلا میکردند از طریق خون و فراوردههای خون منتقل نمیشود.
آقای دکتر پیمان عشقی گفت: سازمان انتقال خون همواره در تلاش است تا اهداکنندگان خون و دریافت کنندگان آن از طریق اهدا و دریافت خون به عفونتهای میکروبی مبتلا نشوند.
وی افزود: مراکز انتقال خون میزبان افراد سالم جامعه است و پزشکان اهداکنندگان نیز به معاینه و مشاوره این افراد میپردازند و این دلیل دیگری برای شاخص بالای سلامت مراکز انتقال خون در سراسر کشور است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون از داوطلبان اهدای خون بار اول خواست با نذر خون خود در این روزها گام اول را برای تبدیل شدن به یک اهداکننده مستمر خون بردارند.
وی یادآور شد: اهداکنندگان مستمر افرادی هستند که دست کم ۲ و حداکثر ۴ بار در سال خون کامل اهدا میکنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون در ادامه از بانوان و جوانان خواست به یاری بیماران نیازمند بشتابند و ادامه داد: اهداکنندگان جوان باید جایگزین اهداکنندگانی پیشکسوتی شوند که رفته رفته امکان اهدای خون را به دلیل افزایش سن از دست میدهند.
وی بانوان را به نذر خون با یاد حضرت زینب (س) فراخواند و افزود: نذرخون با یادکردن از رشادتهای حضرت علی اکبر بهترین انگیزه برای حضورجوانان در مراکز اهدای خون است.
آقای دکتر عشقی در پایان با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۸۰ هزار نفر از ویروس کرونا رهایی یافته اند گفت: سازمان انتقال خون میزبان شش هزار داوطلب اهدای پلاسمای کووید ۱۹ بوده است که این میزان تنها معادل حدود دو درصد از بهبودیافتگان کووید ۱۹ است.
وی پلاسما درمانی را بر اساس نتایج مقالات داخلی و خارجی موفق برشمرد و باردیگر از بهبود یافتگان کووید ۱۹ خواست به شکرانه بازیابی سلامتی شان پلاسما اهدا کنند.