در پژوهشکده مردم شناسی
بررسی مسأله کرونا و سفرهای نوروزی در نشست مجازی
نشست مسأله کرونا و سفرهای نوروزی از سلسله نشستهای همایش ملی پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا بر حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع فرهنگی خلاق و آیین پژوهشکده مردم شناسی توسط این پژوهشکده برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما، نشست مسأله کرونا و سفرهای نوروزی از سلسله نشستهای همایش ملی پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا بر حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع فرهنگی خلاق به دبیری خانم ژیلا مشیری مدیر گروه اسطوره و آیین پژوهشکده مردم شناسی توسط این پژوهشکده برگزار شد.
آقای فرهود جلالی کندلوس محقق و مدیر مسؤول مجله پارپیرار در این نشست گفت: با توجه به تبلیغات زیاد رسانهها برای جلوگیری از مسافرتهای نوروزی به علت شیوع کرونا متأسفانه سفرهای نوروزی با اینکه تعداد آن نسبت به پارسال خیلی کمتر بود، اتفاق افتاد و همین موضوع باعث شد که شیوع این بیماری بخصوص در شهرهای شمالی با سرعت بیشتری همراه شود.
او با ابراز تأسف از اینکه در این دوران برنامه ریزان و سیاست گذاران بیشتر رفتار سلبی از خود نشان دادند علت این امر را نوظهور بودن و کمی اطلاعات درباره چگونگی شیوع این بیماری دانست و افزود: ما در عرصه سیاست گذاری فرهنگ شادمانی و نشاط با مشکل جدی روبرو هستیم و در این حوزه یا متخصص نداریم و یا کمتر به این موضوع پرداخته ایم.
این پژوهشگر ادامه داد: یکی از موضوعاتی که فرهنگ شادمانی را باعث میشود، سفر است و سفرهای نوروزی با توجه به تعطیلات در این زمان بیشترین تزریق کننده شادمانی و نشاط به مردم جامعه ایران است.
آقای جلالی تصریح کرد: متأسفانه هنوز هم در تعطیلات آخر هفته با مشکل سفر به مناطق شمالی روبرو هستیم و این موضوع با توجه به شیوع ویروس کرونا مسأله را پیچیدهتر میکند.
به اعتقاد وی، سیاست گذاران و مسؤولان دولتی به جای پیشنهاد سفر نرفتن، باید چگونه سفر رفتن را به مردم بیاموزند، چون ممکن است با توجه به پیشگویی متخصصان این بیماری سالها با ما زندگی کند.
او در پایان خاطرنشان کرد: اکنون فرهنگ شادمانی در ایران بیشتر در سفر محدود و مشروط شده و باید اشکال دیگر فرهنگ شادمانی در ایران سیاست گذاری شود.