پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر تعاونیهای وزارت تعاون گفت : رویکرد امور تعاون در یکی دوسال اخیر بیشتر بر تولید متمرکز بوده است.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما، البرز محمدی مدیرکل دفتر تعاونیهای وزارت تعاون گفت: از اول امسال طرح کار،تعاون، محرومیت و اشتغال زایی برنامه ریزی شد و به بنگاه پیشران در قالب تجمیع بازارهای محلی وصل شد تا محصول با قیمت ارزان تری به دست مصرف کننده برسد.
او افزود در حوزه تعاون در سال گذشته نیز در رسته ها و زنجیره های تولید در راستای محرومیت زایی با هماهنگی بنگاه های پیشران کار شده است و زنجیره های غذایی منسجم تر شده اند و هم افزایی بخش تولید و مصرف نیز هم اکنون وضعیت خوبی دارد.
آقای محمدی گفت: برای توسعه اشتغال و هدفمند کردن رسته ها بخش تعاون ورود کرده است و با همکاری معاونت اشتغال بر 8 رسته بر منبای شعار "تعاون، اشتغال و محرومیت زدایی" تمرکز شده است.
محمدی افزود: معاونت تعاون در شفافیت و دولت الکترونیک سامانه جامع راه اندازی کرده است و در نوآوری نیز با حمایت صندوق نواوری 12 مرکز نوآوری راه اندازی شده است. برای خلق پول و منابع مالی نیز برنامه های متعددی در حال پیگیری است.
هدف از ایجاد مراکز نواوری گذار از وضع سنتی تعاونی ها و استفاده از نخبه ها و دانشجویان در تعاونی ها و ایجاد ساختار است.
او گفت: فعالان بخش تعاون باید به سامانه های مختلف وصل باشند و شفاف سازی شوند و برای اتصال به سامانه ها احتیاج به سامانه ملی است.
مدیرکل دفتر تعاونیهای وزارت تعاون گفت: ارکان اتاق اتحادیه ها هستند بنابراین تنها راه نجات اقتصاد توجه به بخش مردمی تعاون است.
ماشاالله عظیمی دبیرکل اتاق تعاون ایران گفت: هر چند کل اقتصاد جهان تحت تاثیر شدید کرونا قرار گرفته و حال خوشی ندارد، اما می توان از فرصت ها استفاده کرد.
او افزود: تعاونی ها در حوزه چالش جدید (کرونا) بسیار فعال بوده اند و در تولید البسه، ماسک و شوینده های بهداشتی فعالیت زیادی داشته اند و هرچه به سمت گروهی کارکردن رفته اند عملکرد بهتری داشته اند اما برای بهتر شدن نیاز به قوانین داریم.
در حوزه عدالت اجتماعی، فقرزدایی، اشتغال، محرومیت زدایی تعاونی ها سرآمدند اما از ظرفیت ها به نحو مطلوب استفاده نمی شود و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در بهبود فضای کسب و کار هرگونه مزاحمت در این راه قانونی پیگیری می شود.
عظیمی گفت: سه عامل اصلی بی ثباتی قیمت ها، بی ثباتی سیاست ها و مقررات و رویه های اجرایی باعث عقب افتادی بخش تعاون می شود.
او افزود: تا بهبود فضای کسب و کار در اولویت نباشد، در تولید جهش ایجاد نخواهد شد بنابراین برای جلوگیری از تعطیلی اشتغال توجهات لازم انجام شود تا دچار بحران اجتماعی و اقتصادی نشویم.
عظیمی گفت: تعاونی ها از توانمندی زیادی در حل مشکلات اقتصادی برخور دارند اما از بی ثباتی نرخ ارز رنج می برند بنابراین بهتر است دولت نیز با خصوصی سازی و واگذاری ها به بخش مردمی و خصوصی به تعاونی ها کمک کند.