پخش زنده
امروز: -
از ابتدای ماه فوریه افزایش خشونتها در کنگو، به کشته شدن ۱۶۰ تن تا پایان ماه ژوئیه در این کشور منتهی شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آناتولی، از ابتدای ماه فوریه سال جاری میلادی، " کنگو" شاهد افزایش شدید خشونت و درگیریها بوده است. این گزارش میافزاید بنا بر اعلام "دفتر مشترک حقوق بشر سازمان ملل متحد (UNJHRO) "، از ابتدای ماه فوریه تاکنون، حدود ۱۶۰ تن در منازعات رخ داده در "سودکیوو" واقع در شرق "کنگو" جان باخته اند.
دفتر مشترک حقوق بشر سازمان ملل متحد دوشنبه شب اعلام کرد: در درگیریهای خشونت آمیز بین گروههای مسلح و ارتش کنگو و همچنین در حملات صورت گرفته علیه غیرنظامیان در "سودکیوو" واقع در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC)، از جمله حملات به روستاها و اردوگاههای آوارگان تا ژوئیه ۲۰۲۰ میلادی، دستکم ۱۶۰ کشته بر جا گذاشته است.
براساس اعلام "دفتر مشترک حقوق بشر سازمان ملل متحد"، در میان کشته شدگان، ۲۰ زن و ۷ کودک وجود دارند. در یادداشت منتشر شده، این دفتر مراتب "نگرانی شدید" خود را، از جنایات به وقوع پیوسته در این منطقه، اعلام کرده است. چرخه درگیریها و خشونتهای بین قومی، که مرتبط به دسترسی به زمین و رمه گردانی دام و حیوانات میباشد، چندین دهه است که در این منطقه رواج دارد. این دفتر، که تحت نظارت "کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد"، مستقر در ژنو، فعالیت میکند، با ذکر جزئیات میافزاید: «در فاصله بین ماههای فوریه و ژوئن، ۴۲ زن و ۵ کودک مورد تعرض و خشونت قرار گرفته اند؛ بیش از ۹۵ روستا، مدرسه و مرکز بهداشتی به آتش کشیده شده و بیش از ۱۱۰ هزار نفر نیز بر اثر این خشونتها آواره و بی خانمان شده اند.» "دفتر مشترک حقوق بشر سازمان ملل متحد" در یادداشت خود یادآوری میکند همانگونه که اسناد مأموریت انجام شده با پشتیبانی "مونسکو" (MONUSCO) تایید میکند، در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ میلادی، دست کم ۳۲ غیرنظامی دیگر در این منطقه کشته شده اند، از جمله ۱۵ نفر در حمله به "کیپوپو" و در حمله تاریخ ۱۶ ژوئیه به چهار روستای دیگر در منطقه "مونگا". "لیلا زروگویی"، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس "مونسکو"، معتقد است که خشونت " نه یک گزینه مناسب است"، و "نه یک راه حل برای حل و فصل منازعاتی" که ممکن است بین جوامع وجود داشته باشد. وی خاطر نشان میکند: «همه ساکنان این منطقه باید قاطعانه متعهد به جستجوی راه حلهای پایدار و صلح آمیز و به نفع همه جوامع باشند؛ و ضمن رعایت حقوق هر یک از افراد، در یافتن راه حل پایدار شرکت کنند.» منطقه مرزی در بوروندی، "سودکیوو" از فوریه سال ۲۰۱۹ میلادی شاهد افزایش خشونت بوده است. از جمله دلایل افزایش این خشونت ها، مشارکت گروههای مسلح خارجی، به ویژه بروندی ها، و استفاده از پیامهای نفرت پراکنانه توسط اعضای جوامع مختلف ساکن در "کنگو" یا ساکن در خارج از این کشور از طریق سخنرانیهای عمومی، رسانهها و شبکههای اجتماعی، بوده است.