پخش زنده
امروز: -
با اجرای طرح هاب منطقه ای شتر در خراسان جنوبی به زودی حلقه های زنجیره تولیدات این چهارپای پرفایده در خراسان جنوبی تکمیل می شود.
به گزارش خبرگزار صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر عامل شرکت توسعه سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در نشست خبری با اشاره به اینکه خراسان جنوبی دومین استان از نظر جمعیت شتر در کشور است گفت: پارسال با هدف ایجاد امنیت غذایی، افزایش ارزش افزوده و اشتغال زایی در کشور، تفاهم نامه ای بین استانداری و ستاد اجرایی فرامان امام (ره) امضاء شد تا خراسان جنوبی بعنوان قطب منطقه ای هاب شتر، به مقام اول پرورش آن ارتقا یابد.
همتی افزود: در این راستا ۲۵۲ میلیارد تومان برای خدمات زیربنایی مورد نیاز و تسهیلات به استان اختصاص یافت که از این میزان حدود ۳۰ میلیارد تومان به خدمات زیرساختی و حدود ۲۲۰ میلیارد تومان به عنوان تسهیلات برای مردم در نظر گرفته شد.
وی با بیان این که تا کنون ۷۵۰ نفر شتر به جمعیت شتر استان افزوده شده است گفت: طی ۳ ماه آینده نیز ۲ هزار و ۲۵۰ نفر شتر اضافه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) پیش بینی کرد تا پایان سال ۱۴۰۰ جمعیت شتر خراسان جنوبی به ۱۰ هزار نفر برسد.
همتی درخصوص سیاست تامین علوفه برای شتران در این طرح گفت:۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین برای این طرح درنظر گرفته شده است که در ۴۰۰ هکتار گیاهان مرتعی و خارشتر کاشته شده، بطوری که بزرگترین مزرعه دست کاشت خارشتر کشوربه زودی در حیدرآباد نهبندان افتتاح میشود.
وی افزود: همچنین ۵۰ هکتار از اراضی پایین دست سد رزه نیز به صورت پایلوت برای کاشت ذرت علوفهای در نظر گرفته شد که این میزان به ۵۰۰ هکتار قابل ارتقاست.
مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ازتشکیل اتحادیه شتر داران استان خبر داد و گفت: بزرگترین قرنطینه شرق کشور به مساحت ۷ هکتار و فاز اول بازار دام نیز درنهبندان آماده بهره برداری است.
همتی با اشاره به این که کشتارگاههای نهبندان و حاجی آباد زیرکوه هم دردست ساخت است افزود: فاز اول مرکز به نژادی و تکثیر شتر پرمحصول نیز ماه آینده در بجد شهرستان بیرجند افتتاح خواهد شد.
وی گفت: شیر شتر تولید شده بر اساس استانداردها نیز از یک لیتر تا هزار لیتر توسط سه مرکز جمع آوری شیر شتر در نهبندان، خوسف و سرایان به صورت تضمینی خریداری و در کارخانه به شیر پاستوریزه، دوغ و شیر خشک تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) افزود: در این طرح به ازای هر نفر، ۴۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با بازپرداخت ۵ ساله برای خرید شتر پرداخت میشود که دو نفر از هر خانواده میتوانند متقاضی دریافت این تسهیلات باشند.
همتی پیش بینی کرد با اجرای طرح هاب شتر ، سه هزار فرصت شغلی در خراسان جنوبی ایجاد شود.
عابدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم از اخذ مجوز دائمی ورود شتر شیری از پاکستان به خراسان جنوبی با تلاشهای استاندار خبر داد و گفت: پیش از این تنها سیستان و بلوچستان مجوز ورود شتر از پاکستان را داشت.