پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضاییه: حکم آقایان مسعود مصاحب و شهرام شیرخانی به جرم جاسوسی، هر کدام ده سال حبس، قطعی شده و در حال اجراست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سی و یکمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با اصحاب رسانه برگزار شد.
»» بخش اول »» غلامحسین اسماعیلی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد؛
»» بخش دوم »» غلامحسین اسماعیلی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد؛
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری مطرح کرد؛
حکم قطعی ۱۰ سال حبس برای مصاحب و شیرخانی به جرم جاسوسی
اقای اسماعیلی در سی و یکمین نشست خبری گفت: در این ایام دو نفر از جاسوسان دیگر محکوم شدند که حکم آنها قطعی شده و در حال اجراست.
وی گفت: مسعود مصاحب فرزند محمود به عنوان دبیر کل انجمن دوستی ایران و اتریش به اتهام همکاری با اسرائیل و سرویس جاسوسی آلمان مبادرت به جاسوسی میکرد که اطلاعات مختلفی را در حوزههای موشکی، هستهای، نانو و درمان در اختیار میگذاشت که به ده سال حبس محکوم شد و این حکم قطعی شده و در حال اجراست.
وی گفت: شهرام شیرخانی از دیگر جاسوسانی بود که به عنوان جاسوس انگلیس در حوزههای مختلف و در پروژههای حساس کشور، اطلاعاتی را میداد و به دنبال آلوده کردن مدیران و جذب افراد برای سرویس خود بود و اطلاعات قراردادها در حوزه بانک مرکزی، بانک ملی و وزارت دفاع را میداد که وی هم به ده سال حبس محکوم شد و این حکم در حال اجراست.
خبرنگاران چشم و گوش قوه قضاییه در مبارزه با فساد
آقای غلامحسین اسماعیلی با تبریک عید سعید غدیر و میلاد حضرت موسی بن جعفر (ع) و همچنین تبریک روز خبرنگار یاد و خاطره خبرنگاران شهید به ویژه شهید صارمی و سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی را گرامی داشت.
وی با تقدیر از زحمات جامعه رسانهای کشور گفت: در دوران تحول جلب مشارکت گروههای مختلف مردمی به ویژه گروههای نخبگانی و تاثیر گذار از برنامههای قوه قضاییه است. در این برنامه خبرنگاران و جامعه رسانهای در مبارزه با مظاهر فساد نقش مهمی دارند.
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه افزود: در ماههای اخیر شاهد نمونههای بسیاری خوبی از گزارشگری فساد از سوی جامعه رسانهای کشور بوده ایم. خبرنگاران همانند ما، ما را همکاران خود بدانند. خبرنگاران همکاران ما در حوزه مبارزه با فساد و چشم و گوش قوه قضاییه در یافتن اسیبها و مشکلات هستند.
جنگ تمام عیار رسانهای دشمن مقابل جمهوری اسلامی
سخنگوی قوه قضاییه گفت: امروز جامعه ما از ناحیه دشمنان و بدخواهان با دوگانه تحریم و تحریف مواجه است. همانگونه که کشور امروز با یک جنگ اقتصادی مقابله دارد شاهد جنگ تمام عیار امپراطوری رسانهای دشمن با استفاده از ابزار تحریف در نظام جمهوری اسلامی مواجه هستیم. اسماعیلی در ادامه افزود: اهمیت حرفه خبرنگاری در مواجه با جنگ رسانهای بیش از پیش بر ما اشکار و روشن است. آنجا که خبرنگاران با رعایت امانت، صداقت، شفافیت و امیدافرینی خنثی کننده رسانههای دشمن هستند.
در یک سال اخیر هیچ رسانهای توقیف نشده است
غلامحسین اسماعیلی به رویکرد قوه قضائیه در رسیدگی به تخلفات حوزه رسانه و مطبوعات اشاره کرد و گفت: در هر جامعهای امکان وقوع اشتباه، تخلف و حتی ارتکاب جرم از ناحیه هر یک از اقشار و گروهها و جوامع را محتمل میدانیم و به این نکته توجه داریم که دشمن تلاش میکند تا در هر یک از گروههای مذکور عامل نفوذی داشته باشد، در نتیجه گاهی اوقات تشکیل پرونده و رسیدگیهای قضایی امری اجتناب ناپذیر است.
اسماعیلی گفت: رویکرد دستگاه قضایی در رسیدگی به جرایم و تخلفات حوزه رسانهای این بوده که در دوره تحول تلاش کردیم به جای رویکرد و تخلف و سزادهی با رویکرد توام با مدارا و اقناعی رسیدگی کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: سیاست اصلی قوه قضائیه در حوزه مطبوعات و رسانه این است که رسانهها و خبرنگاران خودشان قوانین و مقررات را رعایت کنند و با اعمال نظارتهای صنفی و انجمنهای صنفی مربوطه اگر تخلف و اشتباهی انجام میشود در واحدهای صنفی مورد رسیدگی قرار گیرد.
اسماعیلی گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد به عنوان نهادهای متولی در این حوزه قبل از وجود قوانین و رسیدگی قضایی ماموریت خود را به نحو شایسته انجام دهند تا نوبت به رسیدگی قضایی نرسد.
وی افزود: در یک سال اخیر اقدامات خاص و ویژهای در قوه قضائیه در حوزه رسانه انجام شده از جمله فعال شدن شورای حل اختلاف و صلح و سازش ویژه اصحاب رسانه و برگزاری جلسات توجیهی پیشگیرانه و تذکرانه در حوزه فرهنگ و رسانه با مدیران مسئول و دیگر عوامل رسانه و صدور بخشنامه در زمینه رسیدگی به جرایم سیاسی در چارچوب قانون رسیدگی به جرایم سیاسی.
کیفرخواستهای صادره نیز در همین چارچوب بوده شده است.
سخنگوی قوه قضائیه اضافه کرد: بنابراین در یک سال اخیر هیچ روزنامه و رسانه و خبرگزاری از ناحیه قوه قضائیه توقیف نشده است و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز که قبلا محکومیت پیدا کرده بودند با عفو رهبری یا آزادیهای مشروط و ارفاقی روبرو شده اند.
وی گفت: توصیه ما این است که اصحاب رسانه خودشان رعایت کنند که اگر رعایت نشود چارهای نیست در صورتی که جرمی یا تخلفی صورت گیرد به ویژه در حوزه امنیت ما ملزم به رسیدگی به انجام وظیفه هستیم.
آخرین جلسه دادگاه طبری
اسماعیلی گفت: امروز آخرین جلسه داداگه طبری است. آخرین دفاعها از متهمین اخذ شده است و امروز دادگاه ختم رسیدگی را اعلام خواهد کرد. پیش بینی میکنیم به زودی رای پرونده صادر شود. آنچه در دادگاه رسیدگی شد همه اتهامات طبری نبوده و بخشهای دیگری از پرونده در دادسرا هنوز مفتوح است و ان شالله بخش دوم به زودی به دادگاه ارسال خواهد شد.
هیچ واحد تولیدی با حکم مقامات قضایی تعطیل نشده است
آقای اسماعیلی در نشست خبری به حمایت قوه قضاییه از واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: در حوزه کارگری و تولیدی در یکسال اخیر تلاش قوه قضاییه این بوده است که ضمن رسیدگی به پروندههای قضایی که در برخی بخشها مرتکب جرم شده اند مانع تعطیلی کارخانهها و واحدهای تولیدی نشود و هیچ کارگری بیکار نشود.
وی ادامه داد: در واقع در کنار استیفای حقوق کارکنان در حوزه حقوق و معیشت، فعالیت آنها تعطیل نشود، حمایت از حقوق و معیشت کارگران جزو اولویت قوه قضاییه بوده و در سال گذشته نیز با این سیاستها هیچ واحد تولیدی با حکم مقامات قضایی تعطیل نشده است.
همچنین با مداخله دستگاه قضایی از تعطیلی واحدهای تولیدی در بخشهای دیگر و تعطیلی واحدهای تولیدی از ناحیه کارفرما، بانک ها، صنعت و معدن جلوگیری شده است.
آقای اسماعیلی ادامه داد: ما تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران را برنمی تابیم، ضمن اینکه برای استیفای حقوق آنها را پیگیری میکنیم، اما اجازه تعطیلی را نخواهیم داد.
گذشت اولیای دم از ۱۶۶ مورد اجرای قصاص
آقای اسماعیلی در نشست خبری افزود: خوشبختانه با تلاش و پیگیری همکاران ما در بخشهای مختلف به ویژه شورای حل اختلاف از آغاز سال ۹۹ تا امروز ۱۶۶ مورد از پروندههایی که حکم محکومیت به قصاص پیدا کردند و در آستانه اجرای حکم بودند با گذشت اولیای دم اجرای حکم قصاص آنها منتفی شد و محکومان به قصاص؛ حیات و زندگی دوبارهای پیدا کردند.
دادگاههای آنلاین در دوران کرونا برگزار شده است
آقای اسماعیلی در ادامه نشست خبری با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در ایام شیوع بیماری کرونا افزود: یکی از برنامههای ما برگزاری دادگاههای الکترونیکی به صورت برخط و با استفاده از فناوریهای نوین بوده است که زیرساختهای لازم در این حوزه آماده شد تا از تردد اصحاب پرونده به مراجع قضایی جلوگیری و سلامت اصحاب پرونده و همکارانمان حفظ شود.
وی گفت: فقط در یکی از استانهای کوچک یعنی استان خراسان جنوبی در سه ماهه نخست امسال ۵ هزار و ۸۹۸ دادگاه الکترونیکی برگزار شده است که اصحاب پرونده از محل دفتر کار، زندان و خارج از کشور در دادگاه الکترونیک حضور داشتند که دادگاه در ۴ مورد در همین استان با حضور اصحاب پرونده در خارج از کشور به صورت الکترونیک برگزار شد.
آقای اسماعیلی افزود: در پایان این جلسات نظرسنجی صورت گرفته است که براساس آن ۹۰ درصد از شرکت کنندگان وضع برگزاری دادگاه را خوب، ۹ درصد متوسط و یک درصد ضعیف اعلام کردند.
وی گفت: این تلاشها نشان میدهد که کرونا ضمن اینکه تهدید است فرصت به شمار میآید و ما از این تهدید در قالب فرصت برای ترویج دادرسیهای الکترونیکی استفاده کردیم.
سخنگوی دستگاه قضا با تشکر از همکاران قضایی اش در استان خراسان جنوبی از همه همکاران سراسر کشور در دستگاه قضایی خواست به استفاده از فناوریهای نوین در برگزاری دادگاههای الکترونیکی بیشتر توجه کنند.