در سارايوو صورت گرفت
ديدار جمعی از اصحاب قلم بوسنی و هرزگوین با سفیر ایران
جمعی از اصحاب قلم بوسنی و هرزگوین با سفیر جمهوری اسلامی ایران در اين کشور دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از سارایوو؛ محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین در آستانه پایان ماموریت با جمعی از اصحاب قلم دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که با میزبانی موسسه علمی پژوهشی ابن سینا در سارایوو برگزار شد؛ دکتر زلاتکو دیزداروویچ سفیر سابق بوسنی و هرزگوین در کرواسی و اردن و از نویسندگان و تحلیلگران برجسته بوسنیایی با اشاره به نقش و جایگاه ایران در معادلات جهانی گفت: نقش سفرای جمهوری اسلامی ایران در دوران تحریمهای غیرقانونی آمریکا بسیار خطیر و از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی افزود: جناب آقای حیدری به عنوان سفیر ایران در بوسنی و هرزگوین در مدت حضورشان کارکردی سازنده و موثر در روابط دو کشور و ارتباطات با نخبگان ایفا کردند و امیدوارم مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دو کشور در آینده نیز هرچه بیشتر توسعه یابد.
دکتر جمال نایاتویچ رئیس دانشکده حقوق دانشگاه بین المللی تراوانیک ضمن قدردانی از حمایتهای سفارت جمهوری اسلامی ایران از ابتدای روابط دوکشور تا کنون گفت: کمکهای ایران در طول جنگ بوسنی مانع از نسل کشی بیشتر مسلمانها شد و ما نقش ایران در آینده بوسنی را نیز مهم و لازم میدانیم.
نرمین هوجیچ معاون موسسه فرهنگی پرپورود نیز در این دیدار با یادآوری حمایتهای سفارت کشورمان از فعالیتهای علمی و فرهنگی گفت: سفیر ایران به دلیل حضور طولانی و فعالیت چشم گیرشان در منطقه بالکان و بوسنی و هرزگوین، یکی از کارشناسان برجسته مسائل منطقه هستند که امیدواریم در آینده نیز بوسنی و هرزگوین از وجود ایشان بهرهمند گردد.
محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار با قدردانی از خدمات موسسه ابن سینا در مسیر توسعه مناسبات روابط فرهنگی و علمی دو کشور گفت: فعالیتهای موسسه ابن سینا در طی دو دهه بستر مناسبی برای ارتباطات علمی و آکادمیک ایجاد کرده است.
سفیر کشورمان افزود: توجه به اشتراکات تاریخی و فرهنگی فراوان میان دو ملت و علاقه مردم دو کشور به یکدیگر در کنار اراده سیاسی دو دولت برای ارتقای سطح همکاری ها، در سالهای اخیر فرصتی را پدید آورد تا بتوانیم ظرفیتهای بیشتری از دو کشور را در حوزههای مختلف فعال کنیم.
حیدری با اشاره به انتشار آثار فاخر توسط موسسه ابن سینا نظیر ترجمه دیوان حافظ توسط مرحوم دکتر بشیر جاکا و همچنین فرهنگ لغت فارسی و بوسنیایی و الهی نامه عطار خواستار توجه هربیشتر به تولید آثار فاخر زبان فارسی در بوسنی و هرزگوین شد و از موسسه ابن سینا خواست که مقدمات انتشار هرچه سریعتر فرهنگ لغت جدید بوسنیایی – فارسی که کار تالیف آن به پایان رسیده است را فراهم سازد.
دکتر ذوقی بارانی مدیر موسسه ابن سینا نیز از نقش مهم سفارت در هماهنگی نهادهای ایرانی قدردانی نمود و برای سفیر کشورمان در مسئولیتهای بعدی آرزوی موفقیت کرد و افزود: موسسه علمی پژوهشی ابن سینا آمادگی دارد تا در حوزههای علمی و آکادمیک، چون گذشته به فعالیتهای خود ادامه دهد.
در پایان این مراسم از سفیر جمهوری اسلامی ایران با اهدای هدایا و لوح یادبود قدردانی شد.