غربالگری بیش از ۹۲ درصد نوزادان در بحران کرونا
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از غربالگری ۹۲ و نیم درصد نوزادان در پنج ماه گذشته خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دکتر عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با اجرای برنامه ژنتیک اجتماعی و گسترش غربالگری بیماریهای متابولیک ارثی از اردیبهشت سال ۹۸، با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پای نوزادان، غربالگری ۲۰ بیماری متابولیک ارثی آغاز شد.
وی افزود: بعد از اجرای این برنامه، برای تمامی نوزادان متولد شده علاوه بر غربالگری روتین بیماریهای کم کاری تیرویید، گالاکتوزمی، PKU و فاویسم در مراکز و شبکههای تحت پوشش دانشگاه غربالگری ۲۰ بیماری متابولیک ارثی نیز در حال انجام است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهارداشت: با شروع اپیدمی کروناویروس در کشور و استان، ارائه خدمات غربالگری نوزادان شامل آموزش مادران باردار، غربالگری نوزادان در فاصله سه تا پنج روزگی، ارسال نمونه و دریافت، پیگیری نتایج آزمایشها و درمان مناسب و به موقع بیماران شناسایی شده با رعایت فاصله گذاری فیزیکی همانند قبل انجام شد و با تلاش، همت و پیگیریهای همکاران در شبکههای بهداشت و درمان، همکاران ستادی، مراکز غربالگری و آزمایشگاههای ژنتیک، شاخص پوشش غربالگری نوزادان دچار افت نشد.
دکتر همتی از غربالگری ۹۲ و نیم درصد نوزادان در سه تا پنج روزگی در پنج ماه گذشته خبر داد و گفت: در طول این مدت، هزار و ۲۲۸ نوزاد متولد شده غربالگری شده اند.
بیش از چهار هزار و ۴۷۶ نوزاد به دلیل شرایط خاص از قبیل نارس بودن، دوقلویی، بستری در بیمارستان، وزن بالای ۴ کیلو گرم دوباره فراخوان و از پاشنه پای نوزادان نمونه گیری مجدد انجام شد که پس از انجام آزمایش، ۲۱۷ نوزاد مبتلا به کم کاری تیرویید، ۲۵ نوزاد مبتلا به PKU، ۱۱ مورد مثبت گالاکتوزومی، ۴۸ مورد مثبت ابتلا به متابولیک ارثی و سه هزار و ۳۵۱ مورد مشکوک به فاویسم شناسایی شدند.