به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست با اعضای مجمع ملی سازمانهای مردم نهاد جوانان افزود: کشور ما از ظرفیت خوبی در حیطه جوانان بهرهمند است و باید تلاش کنیم در تشکلات و سازمانهای مردم نهاد از ظرفیت جوانان استفاده کنیم، تا منجر به همبستگی و انسجام و وحدت در راستای منافع ملی باشد که ما در این راستا هر کاری را در سطح ملی انجام میدهیم.
وی گفت: باید به جوانان ایمان و اعتقاد داشت هرچند این ایمان و اعتقاد به تنهایی تاثیری در حرکت جوانان ندارد، باید عرصه را در اختیار جوانان قرار دهیم، اما جوانان هم باید همت کنند تا از توانایی خود استفاده کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه انرژی بالا، قدرت ریسک و هوش بالا از ویژگی جوانان است افزود: بنابراین امیدوارم جوانان کوشا باشند و بتوانند از ظرفیتهای خود استفاده کنند. ما بسترسازی میکنیم و زمینههای تحقق اهداف والایی که جوانان دارند را محقق میکنیم، اما اینکه تا چه اندازه، انجام شود بستگی به جوانان دارد.
وی با بیان اینکه ما در سیستم اداری تابع یک سری ضوابط قانونی هستیم گفت: خواهش من این است که مدیران به جوان گرایی توجه بیشتری کنند همانطور که هرسال آزمون برگزار میشود و جوانان استخدام میشوند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه اعتبارات دادنی نیست بلکه گرفتنی است افزود: جوانان باید راه تغییر و حرکت را بشناسند و ادامه دهند.
وی گفت: همه استانهای ما این دستور را دارند که شناسه ملی را به سمنهای جوان ارائه دهند، اما اگر موردی خاصی وجود دارد پیگیری میکنم.
وزیر کشور افزود: ما وقتی دولت را تحویل گرفتیم برخی از سمنها ۳ سال در انتظار مجوز بودند که گفتم اگر استعلامات به موقع صورت نگیرد از ظرفیت و اختیارات قانونی استفاده میکنم که اکنون این مدت زمان را طبق قانون به ۲۰ روز رساندیم و سرعت کار را بالا بردیم.
وی ادامه داد: اینکه میگوییم تعداد سمنها به ۳ هزار و ۲۰۰ رسیده است خود گواهی بر سرعت بخشی ارائه مجوز به سمنها است.
رحمانی فضلی گفت: در بحث تنفیذ مقام معظم رهبری درباره امریه سربازی در تشکلهای جوانان نیز امر مبارک و کار بسیار خوبی است.
وی افزود: ما میگوییم تشکلها حلقه واسط دولت با مردم هستند و حتما آنها باید به عنوان یک نیروی جلودار، فعال و موثر در درون جامعه حرکت اصلی تغییرات را ایجاد کنند یعنی با جوشش خود یک پویش موثر در جامعه ایجاد کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه استانهای ما واقعا ظرفیت بسیار بزرگی هم از نظر منابع طبیعی و هم انسانی دارند گفت: متاسفانه بنابر دلایل تاریخی نتوانستیم نظامات مناسب تحول شرایط منطقهای و استانی را فراهم کنیم.
وزیر کشور ادامه داد: تشکلها باید بتوانند ظرفیتهای مناطق را فعال کنند و در نگاه تصمیم گیران تاثیر بگذارند بطوری که اکنون در استانهای مانند چهارمحال و بختیاری، ایلام، سیستان و بلوچستان ظرفیتهایی وجود دارد که ناشناخته مانده است، بنابراین یکی از کارهای مهم راه اندازی و بکارگیری این ظرفیت هاست.
وی گفت: در زلزله کرمانشاه شاهد بهم ریختگی فراوان بودیم که دلیل آن رسیدن امکانات فراوان، اما با توزیع نادرست بود که من دستور دادم سمنهای ملی و استانی در مدیریت بحران فعالیت کنند تا کمکها عادلانه تقسیم شود و حیف و میل نشود.
رحمانی فضلی افزود: در سیل سال ۹۸ صحنههای ایثار و فداکاری دیدم مانند همان دوره که جوانان با تمام وجود پای میدان جنگ هشت ساله دفاع مقدس آمده بودند.
وی گفت: انشالله با کمک همه جوانان بتوانیم کادرسازی کنیم یعنی با علم و درایت و هوش جوانان ایدههای جدیدی را ایجاد کنیم تا این جریان و نهالی که ایجاده شده است پر ثمر باشد.
مشارکت جوانان در همه عرصه ها، امنیت ساز است وزیر کشور گفت: مشارکت و تاثیرگذاری جوانان در همه عرصه ها، امنیت ساز است.
عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه مراسم اعطای اعتبارنامه مجمع ملی سازمانهای مردمنهاد و جوانان در جمع خبرنگاران به نقش سازمانهای مردم نهاد در حوزه امنیت اشاره کرد و افزود: ما امنیت را به معنای عام آن میبینیم.
وی ادامه داد: امنیت، مشارکت، فعالیت و تاثیرگذاری جوانان در همه عرصهها، از جمله حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است که امنیت ساز است.
وزیر کشور گفت: هر چه قدر بتوانیم از جوانان در زمینههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کشور بیشتر استفاده کنیم و آنها را مشارکت بدهیم، در تقویت امنیت ملی و توسعه موفقتر خواهیم بود.
رحمانی فضلی افزود: هشت سال تجربه من در وزارت کشور این را به اثبات رسانده است که هر جا جوانان به صورت فعال در قالب تشکلها و سازمانها در حوزههای سیاسی و اجتماعی ورود داشتند، توانستند به ما در امنیت بخشی در کشور و استانها کمک کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت، انرژی بالا، افکار، اندیشههای عالی و قدرت ریسکپذیری جوانان استفاده کنیم.
وزیر کشور گفت: وزارت ورزش و جوانان نیز گامهای بلندی در حوزه سمنها برداشته و با اقدام امروز، سمنها جایگاه حقیقی و حقوقی در سطح ملی پیدا کردند که از آن جایگاه میتوانند هم در تصمیم سازیها و هم در تصمیمگیریها موثر واقع شوند. اینکه چقدر میتواند اثر داشته باشد، بستگی به فعالیت خودشان دارد. آنچه که به دولت برمی گردد، بسترسازی و زمینه سازی است.
رحمانی فضلی افزود: دولت زمینهسازی این تأثیرگذاری را انجام داده است و این سازمانهای مردمنهاد هستند که باید تلاش خود را برای رسیدن به اهداف عالی انجام دهند.
۱۶ معاون زن استاندار داریم آقای رحمانی فضلی در نشست مجمع سازمانهای مردم نهاد و جوانان افزود: از روزی که به وزارت کشور آمدم سعی کردم بکارگیری جوانان بیشتر شود، سن مدیران را کاهش دهیم و اکنون سه تا چهار سال است که سن مدیران را کاهش دادیم.
وی گفت: اکنون سن متوسط فرمانداران ۴۰ تا ۴۲ و بخشداران ۳۰ تا ۳۵ است.
وزیر کشور افزود: در حوزه استفاده از بانوان در وزارت کشور نیز بیشتر از دیگر نهادها موفق بودیم و نخستین بار ۱۶ معاون زن استاندار داریم.