اهدای پلاسما به بیش از ۷۵ بیمار در همدان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تاکنون به بیش از ۷۵ بیمار پلاسما تزریق شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، دکتر ابراهیم جلیلی از اهدای پلاسمای ۱۲۰ بیمار بهبود یافته به مبتلایان کووید
۱۹ خبر داد وافزود: تاکنون به بیش از ۷۵ بیمار پلاسما تزریق شده است.
او با بیان اینکه تعدادی از بیمارانی که پلاسما تزریق کردهاند رو به بهبودی رفته اند و علائم بیماری نیز در آنها کاهش یافته است و حتی ترخیص شدهاند، ادامه داد: با تزریق پلاسما زمان بستری بیمار نیز کوتاهتر شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید به اینکه روشهای درمانی زیادی برای مقابله با کرونا وجود دارد، اما بهترین روش پیشگیری است، افزود: داروهای مختلفی تهیه شده است اما هنوز منشأ تحقیقاتی دارد و کاربرد درمانی قطعی ندارد.
- در حال حاضر یکی از روشهای نجات افراد مبتلا به کووید ۱۹، استفاده از پلاسمای خون بهبود یافتگان این بیماری است. پس از مدتی پلاسمای افراد بهبود یافته فاقد ویروس میشود، ولی همچنان سرشار از آنتیبادیهایی است که در درمان بیماران بدحال موثر است. آنتیبادیها یا پادتنهای تولید شده توسط بیماران بهبود یافته سیستم ایمنی بدن بیماران جدید را تا زمانی که سیستم ایمنی بدن بیمار بتواند پادتن خود را تولید کند، تأمین و تقویت میکند. این پادتنهای ارزشمند با روشی بنام پلاسمافرزیس استخراج میشوند. طی این فرآیند، خون کامل از اهداکننده گرفته میشود، سپس پلاسمای آن جدا شده و گویچههای قرمز، سفید و سایر اجزاء خون دوباره به اهداکننده برگردانده میشود. این فرآیند حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد. با گذشت زمان پس از بهبودی، مقدار این پادتنها در بدن فرد بهبود یافته کاهش مییابد و اثربخشی این روش درمانی هم کاهش مییابد، بنابراین زمان مراجعه فرد داوطلب و بهبود یافته حیاتی است.
هر فرد بهبودیافته میتواند حداقل ماهی یک بار پلاسمای خونش را برای درمان بیماران کرونایی اهدا کند. برخی به اشتباه تصور میکنند اهدای پلاسما سبب کمخونی و ضعف بدنی در آنها میشود، اما پزشکان میگویند اهدای پلاسما به هیچ عنوان سبب بروز کمخونی نخواهد شد.