به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی؛ گسستگی در زنجیره تامین و توزیع مواد غذایی در آمریکا که باعث افزایش بهای مواد غذایی مصرفی روزانه در این کشور شده از یک سو و کاهش درآمد بسیاری از خانوادههای آمریکایی به دلیل کرونا از سوی دیگر باعث شده است بسیاری از خانوادهها در این کشور برای تامین مواد غذایی مصرفی روزانه خود با دشواری روبرو باشند و به مراکزی که کمکهای غذایی ارائه میکنند، مراجعه کنند.
بهای اقلام مصرفی خانواده در آمریکا در ماههای اخیر روندی صعودی را طی کرده است به شکلی که تامین اقلام مصرفی خانواده برای برخی خانوارهای آمریکایی دیگر مقدور نیست.
بین ماههای ژوئن، گوشت قرمز با افزایشی بیست ممیز چهار دهم درصدی همراه بود و همزمان، مرغ و تخم مرغ نیز هفت ممیز دو دهم و هفت ممیز چهار دهم درصد افزایش قیمت داشته اند.
بهای سبزی تازه و غلات به ترتیب سه ممیز هفت دهم و سه و نیم درصد افزایش نشان میدهد.
صنایع بزرگی در تامین اقلام مصرفی روزانه خانوارها نقش دارند که نقش کارگران در آنها بسیار پر رنگ هستند و تاثیری که کووید ۱۹ داشت، باعث شده است که این صنایع مجبور به افزایش بهای محصولات خود کنند.
در اوایل همه گیری کووید ۱۹ که با تعطیلی گسترده همراه بود، بسیاری از صنایع غذایی در آمریکا در زنجیره تامین و تهیه اقلام خود با گسستگی روبرو بودند و از سوی دیگر، پیامدهای ناشی از این همه گیری باعث شده است که خانوادههای بیشتری به جای صرف غذا در رستورانها و مکانهای عمومی، به سوی تهیه موادی روی آورند که در خانه تهیه و مصرف میشوند. همین موضوع نیز باعث شده است شرکتهای تهیه کننده اقلام مصرفی روزانه خانوادهها به سوی بسته بندیهای قابل ارائه در خانه روی آورند و هزینه بسته بندی نیز بر این شرکتها تحمیل شده است، زیرا نوع بسته بندی اقلامی که به رستورانها و مراکز عمومی داده میشود به مراتب متفاوت از چیزی است که برای مصرف خانگی عرضه میشود.
در عین حال افزایش بهای اقلام مصرفی روزانه در خانوادهها به این معناست که برخی از خانوارهای آمریکایی دیگر از پس هزینه مواد غذایی مورد نیاز خوئد بر نیایند.
بررسیهایی که انجام گرفته است نشان میدهد در حد فاصل تاریخی بین شانزدهم تا بیست و یکم ژوئیه، بیش از بیست و نه میلیون آمریکایی گفته اند قادر به تهیه غذای کافی برای مصرف خانواده نبوده اند و از سوی دیگر، مراجعه افرادی که به دلیل مشکلات مالی مجبور به روی آوردن به بانکهای غذایی شده اند، افزایش چشمگیری نشان میدهد؛ شریانی حیاتی برای خانوادههایی که قادر نیستند از پس هزینههای تامین غذای مورد نیاز اعضای خود برآیند.
از یک سو محدودیتهایی که کرونا در زنجیره تامین و توزیع مواد غذایی ایجاد کرده، باعث افزایش بهای مواد غذایی خوارباری شده و از سوی دیگر کرونا درآمدهای اقتصادی بسیاری از خانوادههای آمریکایی را با مشکلاتی عمده روبرو کرده است و همین امر بسیاری از خانوادهها را مجبور به برنامه ریزی برای برآمدن و منطقی کردن مصرف و هزینههای غذایی خود کرده است.