امروز: -
سیب‌زمینی یکی از مهم ترین منابع غذایی دنیا محسوب می‌شود و برابر آمار سازمان جهانی خواربار، سالانه ۲۳ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در جهان زیرکشت این محصول قرار می گیرد و افزون بر ۳۱۰ میلیون تن محصول از آن برداشت می‌شود که سهم ایران از این مقدار ۱۸۵ هزار هکتار سطح زیرکشت و افزون بر پنج میلیون تن تولید است.
عکاس :امير مهدي موسوي
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۵/۱۹ - ۱۴:۱۲
 
به گزارش گروه عکس خبرگزاری صدا و سیما؛ سالانه در استان همدان در سطح ۲۲ هزار تا ۲۶ هزار هکتار سیب‌زمینی کشت می‌شود.توانایی و دانش کشاورزان استان همدان سبب شده که آنان کشت فرا استانی هم داشته باشند و انواع سیب زمینی خوراکی و بذری را به بازار مصرف برسانند. از اواسط تیر  فصل برداشت محصول سیب زمینی در مزارع کشاورزی همدان شروع می‌شود. اما امسال از سال‌هایی است که کشاورزان سیب‌زمینی کار همدانی درگیر افزایش قیمت تولید هستند؛ هزینه تولید و فروش سیب‌زمینی نه برای آنان سر به سر است و نه برای تولیدکننده سودی دارد بلکه سود اصلی را دلال در بازار می‌برد. به طور میانگین برداشت در هر هکتار ۴۰ تن از انواع ارقام خوارکی و بذری مانند مارفونا، چیلی، آگریا، بامبا و ساتینا است. سیب زمینی پاییزه با مشکلات کمتری نسبت به سیب‌زمینی تابستانه ازنظر ماندگاری مواجه است، به‌طوری‌که در انبار‌های سرد ممکن است چند سال بدون آنکه کیفیت اولیه آن تغییر کند، نگهداری شود. نود درصد کشت پاییزه سیب‌زمینی در شهرستان‌های رزن و کبودراهنگ استان همدان صورت می‌گیرد. یکی از مشکلاتی که می‌توان در استان همدان به آن اشاره کرد این است که همدان مرکز اصلی تولید سیب‌زمینی کشور است، اما چرا باید در مرکز تولید سیب‌زمینی این محصول گران باشد، پس نظارت به درستی انجام نمی‌شود و در بازار هر فروشنده هر طور دلش می‌خواهد جنسش را .به دست مردم می‌دهد
 
 
نظر شما
تعداد کارکتر های مجاز ( 700 )
* کد کپچا:
captcha