پخش زنده
امروز: -
عید غدیر نظام نامه هستی شناسی از توحید یا معاد است و هرگز در محدوده جغرافیای زمانی و مکانی غدیر خم منحصر نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام غدیر خم را باید هستی شناسی بر اساس فطرت الهی بدانیم، چون اساس همه نظامهای راستین فردی و جمعی و " سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی " را تشکیل میدهد.
خطبه غدیر، دعاهای غدیریه و غدیرنامهها برای همه تاریخ و همه جغرافیای هستی است و روز غدیر را باید رزمایش همه ۱۲۴ هزار پیامبری بدانیم که برای هدایت بشریت از طرف خدا مامور شدند تا ثمره هدایتها را ببینند و جشن بگیرند.
وسعت غدیر خم به وسعت جهان هستی است که بستر ابلاغ کامل رسالت، اتمام نعمت و اکمال دین میشود.
واقعه غدیر نقش سرنوشت سازی در تعیین مسیر آینده اسلام دارد و پیامبر اسلام (ص) مهمترین ماموریت خود را کامل کرد.
ماموریتی که انجام آن مساوی تبلیغ رسالت و کوتاهی از آن به منزله از بین رفتن زحمات چندین ساله پیامبر اکرم (ص) وبی نتیجه ماندن فداکاریهای مسلمانان صدر اسلام و همه انبیای الهی است.
ولایت حضرت علی ابن ابیطالب علی علیه السلام بالاترین و والاترین نعمت الهی بر همه جهانیان و به ویژه شیعیان و امت اسلامی ایران است که بی نهایت عزتمندی به ارمغان اورده است.
اصلیترین، مهمترین و سنگینترین درس و تکلیف غدیر برای ما هم همان ولایت پذیری است.
ارادت راستین مردم و مسئولان ایران اسلامی به اهل بیت عصمت (ع) ترجمان عقلانیت و خرد مذهبی در همه عرصههای زندگی است.
باید نقشه راه حیات طبیه دنیوی و تلاش برای رسیدن به سعادت اخروی را در پیروی از امامت بدانیم البته با قرائت اهل بیت (ع).
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام، که امیر عالیترین سطح اندیشههای انسان ساز و جامعه آفرین است، همیشه مورد احترام این ملت است.
احترام به حجتهای الهی همان رعایت سیرهها و سبکهای ولایی در اندیشههای فردی و اجتماعی، سیرههای انسانی و رفتارهای دنیوی و اخروی است در همه عرصههای فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی.
مردم سالاری دینی، اشرف دستاوردهای نظام سیاسی دین اسلام است و نظام جمهوری اسلامی هم به سمت استقرار کامل این گونه سیاسی حرکت میکند.
خطبه غدیر باید سیاست نامه اجرایی کشور باشد و نظام سازی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران با هویت "مردم سالاری دینی " در اولویت اهالی سیاست قرار گیرد.
هر نوع نظام سازی سیاسی باید بر اساس "جمهوریت" و " اسلامت " باشد و کمک کند تا مردم بصیرت دینی و سیاسی خود را تقویت کنند، صیانت و حراست از نعمت ولایت فقیه عالیترین هدف همه باشد، فقط قرائت اهل بیت (ع) را قبول و اطاعت کنیم؛ نظام مورد دلخواه هم "جمهوری اسلامی" است نه یک کلام بیشتر و نه یک کلام کمتر.
بنابر این هر نوع پدیده خرد و کلان سیاسی مانند حزب، تشکل، گروه و دسته در چارچوب اصول جامعه اسلامی و تابع دستگاه نظام ولایی مورد تایید خواهد بود، نباید گروه سیاسی در درون، اما با نگاه به
بیرون شکل گیرد.
مردم در همه عرصهها باید صاحبنظر و فعال و بصیر باشند نه اینکه فقط هر چند سال یک بار برای ساعتی پای صندوقهای رای حاضر شوند و آرای مردم را همواره متناسب با آموزههای دینی و الهی غنیتر کنیم در نظامی که دیانت عین سیاست و سیاست عین دیانت است، باید همه مختصات سیاسی آن به وطر کامل غدیری باشد.
نوسازی سیاسی هم به این معنی است که "اسلامیت" و "جمهوریت" نظام مورد احترام باشد و تحقق عینی تری پیدا کند.
در چنین نظامی با هر ابزاری که داشته باشد، هرگز محیطهای سه گانه " قدرت، تولید ثروت و تصمیم سازی " محدود و انحصاری نخواهد شد و همه مردم در همه عرصههای در فرایندی عادلانه، سهیم و فعال میشوند.
در نظام جمهوری اسلامی ایران با نهادینه شدن گفتمان ملی و سیاسی غدیر؛ حفظ نظام با تمام مختصات آن بر هر فرد، ایل و طایفهای مقدم و برتری دارد و هرگونه تلاش برای نظام سازی سیاسی باید در این چارچوب باشد یعنی مردم سالاری دینی و نه الگوی نادموکراسی غربیها یا دمکراسی ناکجاآباد.
مردم سالاری دینی همان ترجمان دیانت در عرصههای سیاسی و اجتماعی و از اهداف بیانیه گام دوم نیز است که از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
هر تلاشی که در آینده دور و نزدیک در این سرزمین برای توسعه و پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی و سایسی باید در همین چارچوب مردم سالاری دینی اجرایی شود در غیر اینصورت ارزشی نخواهد داشت.
هرگونه تغییری در نوسازی جامعه اسلامی باید در سایه ثبات ارزشها و آرمانهای انقلاب پیگیری شود و سیاست اسلامی جایگزین سیاست برای کسب قدرت شود.
ویژگی برتر سیاست اسلامی همان ترجمان تمامیت دین در عرصههای اجتماعی و سیاسی و رقابت برای خدمتگزاری و نه برای کسب قدرت است و خطبه غدیر نه برای امروز ما بلکه تا ابد نقشه راه سعادتمندی فردی و جمعی است؛ غدیر باید بر همه تار و پود زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با رویکرد عدالت انسانی و هویت الهی، محیط باشد.
در آن صورت تاب آوری نظام جمهوری اسلامی ایران هم افزایش مییابد و در مقابل همه تهدیدها؛ مقاومتر و بازدارندهتر خواهد شد و این نظام هرگز بن بستی نخواهد داشت.
اسماعیل محمدی
دبیر خبر خبرگزاری صدا و سیما