به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، براساس آمار منتشر شده در روز جمعه توسط گمرک چین، پس از سقوط شاخصهای اقتصادی در آغاز سال به دلیل همه گیری بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، فروش این غول اقتصادی آسیا در ماه گذشته ۷.۲ درصد افزایش نشان میدهد.
این بزرگترین افزایش از ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ است. در این مقطع زمانی میزان فروش چین ۷.۶ ٪ افزایش یافته بود.
این رقم برای ماه ژوئیه به طور قابل توجهی بهتر از آنچیزی است که تحلیلگران پیش بینی میکردند. کارشناسانی که خبرگزاری رویترز نظر آنها را در این باره جویا شده بود پیش بینی کرده بودند که رقم این شاخص اقتصادی (میزان واردات کالا و خدمات چین) در این ماه به طور میانگین ۰.۷ ٪ کاهش داشته باشد. چون که میزان واردات کالا و خدمات در ماه ژوئن فقط ۰.۵ ٪ افزایش یافته بود.
با توجه به اینکه تجارت چین از کاهش شدید فعالیت اقتصادی شرکای تجاری اش به ویژه در اروپا و آمریکای شمالی متاثر شده است، کارشناسان انتظار ندارند که روند صادرات چین پایدار باشد.
تقاضای خارجی برای کالا و خدمات تولیدی چین در ماه ژوئن نیز مانند ماه ژوئیه بهبود یافت. اما همانطور که ایریس پانگ اقتصاددان بانک ING، خاطرنشان میکند این بهبود بسیار موقت و گذار خواهد بود، زیرا میدانیم که شیوع بیماری کرونا در ماه اوت در چندین کشور شدت گرفته است.
وی افزود: با وضعی که اکنون در بازار به وجود آمده است باید ببینم آیا واکسن یا درمانی برای ویروس کووید-۱۹، پیدا خواهد شد یا خیر. اگر پیدا شود در خصوص پایدار بودن روند واردات کالا و خدمات چین به دیگر کشورهای جهان باید آسوده خاطر بود.
تینگ لو کارشناش بانک نومورا نیز در همین باره گفت: چینیها که تولید کنندگان پیشرو در تجهیزات پزشکی (ماسک و غیره) و تجهیزات اتوماسیون اداری (رایانهها، تلفنها و غیره) هستند خیلی خوب توانسته اند از همه گیری بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، به نفع خود استفاده کنند و این در حالیست که در سراسر جهان محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصلههای گذاریهای اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، هنوز جاری است.
وی در ادامه سخنان خود افزود: از طریق فروش آنلاین، تولیدکنندگان در چین خوب توانسته اند از رونق مصرف ناشی از برنامههایی که دولت چین برای حمایت از اقتصاد کشور به اجرا گذاشته است استفاده کنند.
اما برخی از این عوامل تاثیر گذار مثبت به ویژه با توجه آنهایی که مربوط به تجهیزات پزشکی هستند ممکن است از بین برود، زیرا سایر کشورها نیز تولیدات داخلی خود را در این زمینهها گسترش داده اند.
چین که نخستین کشور متاثر از شیوع بیماری کرونا در جهان بود خیلی خوب توانست این بیماری را مهار و فعالیتهای اقتصادی و مالی خود را در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، از سرگیرد. به طوری که تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه دوم امسال در مقیاس فصل به فصل، یعنی ارزیابی مالی و عملکرد یک شاخص اقتصادی در یک سه ماهه مالی در سال نسبت به سه ماهه قبل از آن، سه و دو دهم درصد افزایش یافته است. تولید ناخالص داخلی چین در اول امسال در مقیاس فصل به فصل، شش و هشت دهم درصد کاهش یافته بود. اما به طور کلی روند رشد بخشهای مختلف اقتصادی نسبت به زمان قبل از شیوع بیماری کرونا کند است. این کندی به ویژه در بخش گردشگری قابل مشاهده است.
دلیل اینکه تقاضای داخلی برای کالا و خدمات در چین ضعیف است، اعلام خبر کاهش یک و چهار دهم درصدی واردات کالا و خدمات چین در ماه ژوییه در مقیاس سالانه است. کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی که این خبرگزاری نظر آنها را در این باره جویا شده بود پیش بینی کرده بودند که رقم این شاخص در این مقعطع زمانی از سال ۹ دهم درصد افزایش داشته باشد.
یک علت دیگر کاهش واردات کالا و خدمات در چین کاهش خرید نفت در این کشور است. برخی کارشناسان میگویند چین در ماههای گذشته هنگامی که نفت خیلی ارزان بود مقادیر زیادی نفت خریداری و ذخیره کرده است و به همین علت در ماه ژوییه واردات این ماده را کاهش داد.
در پایان، مازاد تجاری چین با جهان در ماه ژوئن به ۶۲.۳ میلیارد دلار رسید که نسبت به ماه ژوئن (۴۶.۴۲ میلیارد دلار) به شدت افزایش داشته است. مازاد تجاری چین با آمریکا به تنهایی که البته علت اصلی اختلاف دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با چین هم است به ۳۲.۴۵ میلیارد دلار رسید. حال آنکه رقم همین شاخص در ماه ژوئن در مقابل ۲۹.۴ میلیارد دلار بود.