براساس آخرین دادههای رسمی
شمار قربانیان کرونا در مکزیک از ۵۰ هزار نفر گذشت
شمار قربانیان ناشی از ویروس کرونا در مکزیک از سطح ۵۰ هزار نفر گذشت. آماری که بسیار بالاتر از پیش بینیهای رئیس جمهور این کشور است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، براساس آخرین دادههای رسمی، در این کشور ۱۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری درمجموع ۴۶۲ هزار و ۶۹۰ مورد تایید شده ابتلا به «کووید-۱۹» و ۵۰ هزار و ۵۱۷ مورد مرگ ناشی از این بیماری به ثبت رسیده است.
این ارقام مکزیک را به سومین کشور جهان پس از آمریکا و برزیل، به لحاظ بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا تبدیل کرده است. هر چند که براساس آخرین دادههای رسمی، به لحاظ سرانه مرگ و میر، در این کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۹ مورد فوتی به ثبت رسیده و مکزیک در ردیف ۱۳ قرار دارد.
با این حال، این ارقام خیلی بالاتر از حد انتظار دولت مکزیک است.
اواخر فوریه دولت مکزیک پیش بینی کرده بود که شمار قربانیان کرونا در این کشور بین شش هزار تا ۳۰ هزار نفر خواهد بود.
ماه ژوئن پس از محدودیتهای قرنطینهای داوطلبانه، به تدریج، فعالیتها در مکزیک از سر گرفته شد و آمار مبتلایان و قربانیان همچنان افزایش یافت و از سطح پیش بینی اولیه فراتر رفت.
اما مسئول راهبرد دولت برای مقابله با کرونا این هفته ابراز خوش بینی کرد و گفت روند همه گیری در ماه ژوییه شروع به کاهش کرده است.
با این حال، بسیاری واقعیت آمار رسمی را زیر سوال برده اند.
آلخاندرو ماسیاس، که در سال ۲۰۰۹ مسئول راهبرد دولت در مقابله با شیوع آنفلوانزای خوکی (H۱N۱) بود، گفت: «با توجه به این که تستهای کمی انجام شده است، آمار مبتلایان و قربانیان، قطعا بالاتر از ارقام رسمی است.»
دولت مکزیک در دفاع از خود اعلام میکند مجبور شده است این بحران سلامتی را با تکیه بر یک نظام سلامت رها شده از سه دهه پیش و با کمبود شدید کارکنان درمانی مدیریت کند. همچنین دولت میگوید هنوز مدرک موثقی وجود ندارد که نشان دهد غربالگری گسترده اقدامی موثر در کنترل همه گیری است.
این مسئول سابق دولتی همچنین از دولت انتقاد میکند که به اندازه کافی مردم را به استفاده از ماسک ترغیب نمیکند.
خود رئیس جمهور نیز که حضور خود را در ملاء عام محدود کرده، با ماسک دیده نشده است به جز یک بار در سفر اخیرش به آمریکا که در جریان آن با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود دیدار کرد.
موضوع دیگر که دولت مکزیک مورد انتقاد قرار گرفته است، مدیریت بحران اقتصادی در حالی که شیوع کرونا دومین اقتصاد آمریکای لاتین را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
براساس پیش بینی بانک مرکزی مکزیک، در سال کنونی میلادی تولید ناخالص داخلی این کشور ۱۰ درصد کاهش خواهد داشت.
بخش خصوصی به نبود سیاست حمایتی برای مقابله با پیامدهای بحران انتقاد دارد. در حالیکه رئیس جمهور میگوید نمیخواهد بیش از این بر بدهیهای دولت بیفزاید.
به رغم این بحران، براساس نتایج نظرسنجی روزنامه «ال فینانسیرو» (El Financiero) که ماه ژوییه انجام شده است، میزان محبوبیت رئیس جمهور چپگرای مکزیک که از دسامبر ۲۰۱۸ به قدرت رسیده است، در سطح ۵۸ درصد حفظ شده است.