در ادامه سیاست های مداخله گرایانه آمریکایی ها
آمریکا از سازمان ملل خواست نامزدی کوبا برای عضویت را نپذیرد
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست از نامزدی کوبا برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد حمایت نکنند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن،
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست از نامزدی کوبا برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد حمایت نکنند.
پمپئو روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «این جنجال برانگیز است که شورای حقوق بشر پیشنهاد داده است تا نامزدی کوبا پذیرفته شود».
وی افزود: «هیچ کشوری نباید به نفع پذیرفتن کوبا در شورا رأی دهد».
کوبا که در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ در شورا کرسی داشت، ماه فوریه نامزدی خود را برای کسب یکی از کرسیهایی که در دوره ۲۰۲۳-۲۰۲۱ به منطقه آمریکای لاتین اختصاص دارد، مطرح کرد. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سال ۲۰۰۶ ایجاد شد و مقر آن در ژنو است. این شورا متشکل از ۴۷ کشور است که با رای مخفی و با اکثریت مطلق از بین ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای دورهای سه ساله انتخاب میشوند. کرسیهای شورا براساس منطقهای تقسیم شده است. امسال سه کرسی اختصاص داده شده برای آمریکای لاتین ، برای شیلی، مکزیک و پرو در نظرگرفته شد.
ونزوئلا ، با کسب ۱۰۵ رای از ۱۹۳ رای، برای دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۰ به عنوان عضو شورا انتخاب شد. به این ترتیب، واشنگتن بار دیگر از آنچه «بی اعتباری شورا» خواند، انتقاد کرد.
با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، امیدها برای بهبود روابط آمریکا با کوبا که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا مقدمات آن ایجاد شد، ناامید شد و ترامپ تحریم تجاری علیه کوبا را که از سال ۱۹۶۲ به اجرا درآمد، تشدید کرد.
آمریکا در سال ۲۰۱۸ و در اعتراض به آنچه آن را جانبداری علیه رژیم صهیونیستی میداند، از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج شد. این شورا چندین قطعنامه علیه اسرائیل تصویب کرده است و سیاست تل آویو در برابر فلسطینیها را محکوم میکند.