پخش زنده
امروز: -
به گفته یونیسف حداقل ۳۰ کارزار واکسن سرخک در سراسر جهان تعلیق شده و این میتواند به شیوع عفونت سیستم تنفسی کودکان منجر شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ سازمان ملل و صندوق کودکان وابسته به آن (یونیسف) اعلام خطر کردهاند که در دوران کرونا، واکسینه کردن خردسالان کاهش چشمگیری یافته و ادامه این روند دستاوردهای این حوزه را تهدید میکند. هشدارها بیش از همه متوجه آفریقا میشود.
یونیسف تاکید میکند که حداقل ۳۰ کارزار واکسن سرخک در سراسر جهان تعلیق شده و این میتواند به شیوع عفونت سیستم تنفسی کودکان در سال جاری یا سال آینده منجر شود.
یونیسف و سازمان ملل به طور ویژه از خطر شیوع سرخک در کشورهایی چون نیجریه یاد میکنند.
پیتر هاوکینز، نماینده یونیسف میگوید این برهه خطیری برای کودکان نیجریایی است: «در حال حاضر ۳۰درصد کودکان زیر پنج سال فاقد دسترسی به ایمنسازی علیه سرخک، در نیجریه زندگی میکنند.»
صندوق کودکان ملل متحد یادآور میشود که واکسیناسیون خردسالان در شش ماهه نخست سال جاری به نسبت مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ کاهش داشته و این با شیوع کرونا مرتبط است.
پژوهش مشترک سازمان جهانی بهداشت، یونیسف و ائتلاف تشکلهای غیردولتی فعال در واکسیناسیون (Gavi) نشان میدهد که قبل از همهگیری کووید – ۱۹، حدود ۱۴ میلیون کودک در سراسر دنیا از واکسن سرخک، دیفتری، کزاز و سیاه سرفه محروم بودهاند که بیشترشان در برزیل، مکزیک، هند، پاکستان، اندونزی و فیلیپین زندگی میکنند.
اما به طور نمونه، اکثریت قریب به اتفاق کودکان در آلمان به طور کامل، واکسینه میشوند. انستیتو روبرت کخ با استناد به معاینات انجام گرفته در مدارس و اسناد مالی بیمههای سلامت، از نرخ ۹۰درصدی واکسیناسیون کودکان در سطح عالی و ثابت بودن این نرخ در ۱۰ سال گذشته خبر میدهد.
یونیسف میگوید همهگیری کرونا به همه آموخت که واکسنها چقدر ارزشمند هستند و چقدر باید بیماریهای عفونی را که خطری بالقوه هستند، جدی گرفت.