خراسان جنوبی
تولید کارت تریکوگراما برای ۵۰ هکتار انارستان
کارت تریکوگراما برای ۵۰ هکتار از باغهای انار خراسان جنوبی تولید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: کارت تریکوگراما در دو
انسکتاریوم فردوس و سربیشه تولید شده است.
یوسفی افزود: ۵۵ درصد هزینه این کارتها توسط دولت و ۴۵ درصد از سوی کشاورز پرداخت میشود.
وی گفت: کارتهای تولید شده براساس درخواست باغداران در شهرستانهای سرایان، فردوس، سربیشه و خوسف که دارای بیشترین سطح زیرکاشت انار هستند توزیع میشود.
وی با بیان اینکه برای استفاده از این نوع مبارزه باغدار باید از زمان گل دهی انار (نیمه دوم اردیبهشت) تا زمان برداشت بین ۸ تا ۱۰ بار نصب کارت و رهاسازی زنبور تریکوگراما را انجام دهد، افزود: در هر هکتار در هر نوبت ۶ گرم زنبور تریکوگراما و جمعا در ۱۰ نوبت باید ۶۰ گرم زنبور در هر هکتار رهاسازی شود.
یوسفی با بیان اینکه این روش مبارزه به شرط مبارزه تلفیقی تأثیرگذار خواهد بود، تأکید کرد: برای ریشه کنی این آفت باید تمام باغداران از روشهای مبارزه استفاده کنند.
وی از آلودگی ۴ هزار و ۴۴۰ هکتار از باغهای زیرکاشت انار خراسان جنوبی بهآفت کرم گلوگاه آلوده خبر داد.
یوسفی با بیان اینکه در صورتی که مبارزه با این آفت انجام نشود ۲۵ تا ۳۰ درصد به محصول خسارت وارد میکند، گفت: در صورت استفاده از مبارزه تلفیقی خسارت به کمتر از ۵ درصد کاهش مییابد.
یوسفی افزود: میزان خسارت به شرایط آب و هوایی سال، رقم و انجام مبارزه به زراعی بستگی دارد.
وی درباره روشهای کنترل و مبارزه با کرم گلوگاه انار گفت: از آنجا که کرم گلوگاه انار تخمهای خود را داخل تاج میوه میگذارد، مبارزه شیمیایی با آن تقریباً غیرممکن بوده و از طرف دیگر سمپاشی در باغات انار باعث از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفات بخصوص کنهها میشود.
یوسفی افزود: برای کنترل این آفت باید مجموعهای از روشهای مبارزه را به کار گرفت که اصطلاحاً به این روش مدیریت تلفیقی کنترل آفت گفته میشود.
وی به روشهای به زراعی، بیولوژیکی، فیزیکی و مکانیکی برای مبارزه با این آفت اشاره کرد و گفت: در روش به زراعی، رعایت فواصل مناسب کاشت، شخم درختان در پائیز، تعیین فواصل مناسب آبیاری با توجه به بافت خاک، سن درخت و شرایط آ ب و هوایی، تغذیه مناسب درختان، استفاده از ارقام مقاوم مانند انار اصفهانی دانه سیاه، کنترل علفهای هرز و هرس علمی درختان از روشهایی است که خسارت آفات، بخصوص کرم گلوگاه انار را به حداقل میرساند.
یوسفی همچنین با اشاره روشهای فیزیکی و مکانیکی، افزود: جمع آوری منظم میوههای انار آلوده روی درخت و ریخته شده در کف باغ بصورت همگانی و نگهداری آنها در انبارها یا قفسهایی که با توری ریز پوشیده شده اند، باعث میشود زنبورهای پارازیتوئید از جمله زنبورهای تریکوگراما که آفت را از بین میبرد، خارج شده و در باغ پراکنده شوند، اما حشرات بالغ کرم گلوگاه در قفسه انبار حبس شده و از بین بروند.