وب گردی
از ایده ترامپ تا شـــورش در شهر
با توجه به ناآرامیهای پورتلند رئیس جمهور آمریکا در حال آماده سازی بسیج حامیانش علیه مخالفان است و این سبب میشود که امنیت ایالات متحده به خطر بیفتد.
به گزارش
خبرگزاري صدا .وسيما ، رسانههای خبری غرب با توجه به ایده ترامپ و ساز ناکوک او در قبل از شروع انتخابات، معتقدند که با توجه به ناآرامیهای پورتلند رئیس جمهور آمریکا در حال آماده سازی بسیج حامیانش علیه مخالفان است و این سبب میشود که امنیت ایالات متحده به خطر بیفتد.
رسانههای خبری جهان همچنان به ایده تعویق انتخابات از سوی ترامپ میپردازند و غریب به اتفاق همگی بر این باور هستند که این درخواست نه مبنای قانونی دارد نه به لحاظ سیاسی قابل اجرا است. ترامپ میگوید انتخابات پستی تقلب است و نتیجه آن را واقعی نمیداند. بر همین اساس برخی از ناظران معتقدند که واکنش ترامپ به نوع انتخابات پستی به معنای این است که او میخواهد فضای قبل و بعد از انتخابات را به آشوب بکشد و حتی ممکن است کاخ سفید را ترک نکند!
وب سایت خبری سلت فرانسه با عنوان «آیا ترامپ واقعاً میتواند انتخابات را به تعویق بیندازد؟» نوشت:به گفته رئیس جمهور آمریکا، روش رای گیری از طریق پست یا راه دور نسبت به رای گیری سنتی از امنیت کمتری برخوردار است. با توجه به این که هیچ نشانهای از کاهش همه گیری کووید-۱۹ در امریکا وجود ندارد. بسیاری از ایالتها در نظر دارند که همه شهروندان را در مراکز رای گیری جمع نکنند.
ترامپ در توییتر نوشت که این نوع انتخابات برای امریکا تحقیر آمیز خواهد بود و پیشنهاد داد که انتخابات به تعویق بیافتد.
این پیشنهاد حتی جمهوریخواهان را نگران کرده است، اما آیا امکان پذیر است؟ از نظر کارشناسان حقوق قانون اساسی، بسیار بعید است. در واقع، تاریخ سوم نوامبر از سال ۱۸۴۵ هرگز تغییر نکرده است. علاوه بر این، رئیس جمهور قدرت تغییر این تاریخ در سطح فدرال را ندارد، اما کنگره قادر به تغییر آن است. با این حال، به دست آوردن اکثریت تقریباً غیرممکن است. حتی در طول جنگ داخلی، این تاریخ تغییر نکرده بود. احتمالاً ترامپ بعید است که پیشنهاد خود را باور کند. از سوی دیگر، او شاید امیدوار باشد که با بی اعتبار کردن انتخابات نوامبر، نیروهای خود را بسیج کند.
آمریکا آماده برای شمارش معکوس انتخاباتی زشت
در همینباره عرب نیوز نیز نوشت: نتیجه انتخابات آمریکا در کمتر از ۱۰۰ روز مشخص خواهد شد. راه مانده تا انتخابات، انتخاباتی که به احتمال زیاد پر از زشتی ها، مناظره، شورش و تقابل خواهد باشد. قرار است آمریکا بر اساس مرزهای بیماری کرونا به مناطقی تقسیم شود و بر ساختار سیاسی-اجتماعی اثر بگذارد. استفاده ترامپ از اداره امنیت داخلی در پورتلند سوءمدیریت و بینظمی مدنی را در بحران بزرگ کنونی، نشان میدهد.
در آمریکا نگرانی موج میزند و این کشور دچار جناح بندیهای شدیدی بر سر نقش پلیس، جنبش ارزش زندگی سیاهان و محدودیتهای اقتدار فدرال در فصل انتخابات شده است.
آیا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، آمریکا را کشوری خواهیم دید که عوامل فدرال خیابانها را در اختیار گرفته اند و بر مقامات محلی حکومت دارند. زمانی که اداره امنیت داخلی تأسیس شد، وظیفه مداخله در بی نظمیهای مدنی به آن واگذار نشد. این وظیفه بر عهده گارد ملی بود. هیچ گاه به ضرورت حفظ نظم مدنی در مقیاس کنونی پرداخته نشده است.
ترس و بلاتکلیفی در پورتلند موج میزند و شورش دیگر شهرها را فرا گرفته است. کشور دچار چنددستگی شده و کرونا آن را تشدید کرده است. تقابلها حاکی از رها شدن پروتکلهای جلوگیری از شیوع بیماری است. همه این خطرات در کنار عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سرنوشت انتخابات را تعیین خواهند کرد.
برنامههای مهار کرونا در مهار این بیماری موفق نبوده اند. شیوع بیماری در مناطقی که در موج اول کمتر درگیر بیماری بوده اند اکنون نسبت به مناطق درگیر آن موج، بیشتر شده است. طیف گستردهای از نهادها و مؤسسات آمریکایی باید تقسیم آمریکا به مناطق مختلف را در نظر میگرفتند. اما فرایند انتخابات در اجرای جداسازی فیزیکی افراد مبتلا و غیر مبتلا اختلال ایجاد میکند. ترامپ نیز تلاش خواهد کرد از موضوع رأی دادن بهره برداری کند.
قوانین متناقض، تشدید نیاز به تغییر اجتماعی و موضوع حل نشده نابرابری، تقابلها را در آمریکا پیچیدهتر کرده است. خشم بالا گرفته است و تأثیر تشدید شده آن در اوایل نوامبر انفجاری خواهد بود. آینده نزدیک آمریکا به ویژه واقعیتهای اقتصادی نابرابری، پر از ابهام است.
در هر یک از دو سر طیف سیاسی آمریکا گروههای فرعی و همه افراد سیاست زده، خشمگین و خواستار تغییر در جامعه آمریکا برای پاییزی پرتنش آماده میشوند. این گروههای کوچک اشرار سازماندهی شده اند، مستقل عمل میکنند و به خوبی مسلح شدهاند و میتوانند در مقابل آن چه پلیس و نیروهای نظامی برای شرایط شورش آموزش دیده اند، اقدام کنند.
برخی دیگر به نظم قدیمی آمریکا باور دارند. دوراهی همین جاست. این که بتوان نشست و دید مناطق آلوده همچنان شاهد گسترش بیماری باشند و اوضاع در سایر مناطق بهتر شود. هشدارهای دولت آمریکا و مقامات شهری که مدیریت آنها مستلزم به خطر انداختن جان انسانها نیست، وضعیت آنها را بسیار بهتر از مناطقی از کشور کرده است که اجرای اقدامات برای متوقف کردن خشونت و شیوع بیماری لازم است. قانون آمریکا یک بار دیگر به چالش کشیده شده است.
ویروس و بحران، ایدۀ عجیب ترامپ
وب سایت خبری ایل جورناله ایتالیا نیز نوشت: این اولین نشانۀ رسمی دال بر بیم ترامپ از شکست در انتخابات ریاست جمهوری ۳ نوامبر است. ایدۀ وی مانند همیشه از طریق توئیتر آن هم در روز سیاهی برای آمریکا و ریاست جمهوری وی مطرح گردید که تا شش ماه پیش آشکارا به سمت انتخاب مجدد وی بدون هیچ مانعی گرایش داشت.
لیکن این ایدهای است که بر عمق زلزلۀ ناشی از ویروس کرونا در سیاست آمریکا دلالت دارد. رئیس جمهور آمریکا با سه علامت سوال نوشت که آیا بهتر نیست انتخابات را به تعویق بیندازیم تا زمانی که بتوانیم به شکل درست و در کمال امنیت رأی دهیم.
آمریکا چند ساعت قبل از آن پا را از رکورد منفی جهانی تعداد کشته شدگان و مبتلایان بر اثر ویروس کرونا فراتر نهاد. یعنی بطور میانگین یک قربانی در هر دقیقه. پاندمی قدرتمندترین دشمن ترامپ به شمار میآید که اوایل سال نیز به نظر غیرقابل شکست میآمد. لیکن عواقب آن لرزه بر اندام رئیس جمهور این کشور میاندازد. در واقع اقتصاد به زانو در آمده بر اثر این ویروس ضربۀ مهلکی بر امیدهای ترامپ برای باقی ماندن در کاخ سفید به شمار میآید.
هدف ترامپ تبدیل ساختن این دشمن به یک متحد است و تاریخ برگزاری انتخابات را زیر سوال میبرد. البته وی اختیار تغییر تاریخ انتخابات را ندارد. نانسی پلوسی، سخنگوی مجلس نمایندگان یادآور شد که برای انجام این کار به مجوز کنگره نیاز است. موقعیتی که با توجه به اکثریت دمکرات مجلس غیرمحتمل است و اکنون که جو بایدن در نظرسنجیها از ترامپ سبقت گرفته است و ثابت کرده است که میتواند در ایالتهای کلیدی که برای انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا حائز اهمیت میباشند، موفق شود.
باری، ترامپ به طرز بی سابقهای با مشکل روبرو شده است. در مراسم یادبود لوئیس در آتلانتا، اوباما وی را قوم گرا، نژادپرست و ضدزن خوانده بود. لیکن ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی اش باعث خواهد شد روز ۳ نوامبر متفاوت گردد.
منبع: خبرآنلاين