ساماندهی و حفاظت بقایای معماری تل تخت در مجموعه پاسارگاد
بقایای معماری تل تخت در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد ساماندهی و حفاظت میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، افشین ابراهیمی مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: تل تخت، بلندترین قسمت مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، دربردارنده ساختارهای گِلین ارزشمندی از دوران هخامنشی است، ولی در اثر آسیبهای وارده در طول سالیان متمادی باید حفاظت بیشتری از این اثر صورت بگیرد.
وی افزود: برای به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از عوامل محیطی و انسانی، طرح ساماندهی محوطه تل تخت از اواخر سال گذشته آغاز شده است و همچنان نیز ادامه دارد.
ابراهیمی اضافه کرد: این طرح مشتمل بر اقدامات متعددی است که شاملترمیم و تجدید اندود کاهگل، پاکسازی علفهای هرز، کانالکشی، تعبیه ناودانهای سفالی، اجرای پلکانهای استحفاظی، مسدود کردن مسیرهای فرعی، طراحی مسیر ویژه بازدید، پوشاندن برخی از تأسیسات آبی، جمعآوری قطعات سنگی پراکنده و تشکیل باغچه سنگ و ایجاد موانع برای مهار و هدایت آبهای سرگردان میشود.
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ادامه داد: با اینکه پیش از این بخش غالب ساختارهای شناساییشده، مورد خواناسازی قرار گرفته و چهره گویاتری از وضعیت معماری محوطه را به نمایش گذاشته است، ولی به دلیل باقی بودن ایرادهایی در شکل استفاده از مواد و مصالح مرمتی (خشت و اندود کاهگل) و نحوه شیببندی و دفع آبهای سطحی، کماکان آثار معماری این بخش از مجموعه نیازمند مرمت و حفاظت بیشتری است.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعهای از آثار باستانی برجای مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد واقع شده است. این مجموعه دربرگیرندهی ابنیه ای، چون کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، استحکامات دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، آرامگاه کوروش بزرگ، محوطهی مقدس و تنگه بلاغی است.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، پنجمین مجموعهی ثبت شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که طی جلسه یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به علت دارا بودن شاخصهای فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.