به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پايگاه الجزيره نت، نخست وزیر سابق مالزی، ولیعهد ابوظبی و برادرش، سفیر امارات در آمریکا، یک بازرگان سرشناس سعودی و شمار دیگری از افراد به نوشته روزنامه انگلیسی تایمز از متهمان بزرگترین پرونده سرقت در جهان هستند.
شماری از نمایندگان پارلمان مالزی از دولت این کشور خواسته اند درباره خبرهایی که نشان میدهد دولت مالزی با دولت ابوظبی یک قرارداد خارج از چارچوب قضایی به ارزش شش میلیارد دلار امضا کرده است و گفته میشود یک شرکت اماراتی این مبلغ را از صندوق حاکمیتی مالزی اختلاس کرده است، موضعگیری کند و در این خصوص توضیح بدهد.
پایگاه اینترنتی «گزارش سار اواک» دیروز گزارشی منتشر و در آن اعلام کرد دولت مالزی، جلوی تدابیر مربوط به شکایت از «شرکت جهانی ابوظبی برای سرمایه گذاری در نفت» را در دادگاههای انگلیس گرفته است تا امکان حل و فصل سیاسی با دولت ابوظبی در این خصوص فراهم آید.
دادستانی مالزی محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و برادرش منصور بن زاید را به همدستی با نجیب عبد الرزاق نخست وزیر سابق مالزی برای پنهانکاری و نیز کلاهبرداری از مالزی متهم کرده و گفته است عبد الرزاق به جای بر ملا کردن بزرگترین سرقت جهان با این دو مقام ابوظبی همدستی کرده است.
عبدالرزاق در سال ۲۰۰۹ میلادی، صندوق «مالزی دیولوپمنت پرهاد» را تأسیس کرد، اما در سال ۲۰۱۵ میلادی بدهیهای این صندوق به میلیاردها دلار رسید.
رسوایی صندوق حاکمیتی مالزی باعث شد برخی نقشهایی که گفته میشود امارات در این رسوایی ایفا کرده است و سال ۲۰۱۶ میلادی مالزی را تکان داد، بر ملا شود. امارات با نخست وزیر سابق مالزی که هم اکنون در ارتباط با هفت اتهام از جمله خیانت در امانت، بهره برداری از نفوذ و پولشویی در حال محاکمه است همدستی کرده بود.
عبدالرازق با مجموعهای از مسائل مربوط به فساد مالی در حال محاکمه است.
نخست وزیر سابق مالزی به تحویل ۱۴ میلیون دلار از داراییهای صندوق توسعه دولتی به حسابهای شخصی اش متهم است، اما وی این اتهامات را رد میکند و میگوید بی گناه است.
این رسوایی در سه سال گذشته دامن او را که ۱۰ سال در قدرت بود گرفته است و یکی از علل شکستش در انتخابات دهم ماه مه گذشته است.
علاوه بر عبد الرازق، جو لو بازرگان سرشناس در مالزی نیز متهم است و گفته میشود او پیشتاز قراردادهای فساد در صندوق حاکمیتی مالزی است و یوسف العتبیه سفیر امارات در آمریکا و طارق عبید بازرگان سعودی و شمار دیگری نیز در این خصوص متهم هستند.
روزنامه انگلیسی تایمز رسوایی فساد مالی این صندوق را بزرگترین رسوایی فساد در جهان توصیف کرد و نوشت تحقیقات در خصوص این فساد در سه قاره در حال اجراست.
تایمز نوشت در آمریکا شکایتهایی مطرح و ادعا شده است حدود چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از این صندوق سرقت شده و برای خرید کارهای هنری و ساختمانها و جواهرات و قایقهای تفریحی هزینه شده است.