قناری های ایرانی آبله نمی گیرند
محققان با دستیابی به دانش فنی تولید واکسن آبله قناری، کشورمان را در ردیف معدود کشورهای دارای این فناوری قرار دادند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز ، محققان موسسه واکسن و سرم سازی رازی به درخواست سازمان دامپزشکی کشور و پس از انجام مراحل تحقیقاتی موفق به ساخت این واکسن شدند.
واکسن آبله قناري وارداتی دست کم 10 هزار تومان هزینه دارد که با توجه به نياز کشور به حدود يك ميليون از این واکسن، صرفه جویی ارزی آن سالانه معادل 1 ميليارد تومان می شود.
این بیماری در بسیاری نقاط دنیا از جمله ایران بسیار شایع است اما به این علت که قناری در دسته پرندگان زینتی است و تولید واکسن آبله قناری، کالایی استراتژیک به لحاظ مصرف انسانی محسوب نمی شود؛ برای تولید این واکسن تا سال 1388 اقدامی صورت نگرفته بود و تنها به صورت غیررسمی و در اصطلاح "چمدانی" واکسن مورد نیاز به قیمتی بسیار گزاف وارد کشور می شد.
با توجه به گسترش پرورش قناري مراقبت هاي دقيق از آن هم لازم است تا پرورش دهندگان بتوانند در این شغل موفق شوند اما يکي از مهمترين دغدغه هاي پرورش دهندگان بيماري آبله است که با توجه به قيمت بالاي اين پرنده تلفات و خسارت سنگيني هم برای پرورش دهندگان به بار می آورد.
آبله قناري از بيماري هاي ويروسي قناري سانان است که با انتشار تدريجي روي پوست بدن پرندگان به خصوص در نواحي سر، گردن و ساق پا ايجاد جراحت مي کند.