دفن بهداشتی روزانه ۲۱تُن پسماند بیمارستانی در مشهد
روزانه ۲۱تُن پسماند بیمارستانی از ۳۲بیمارستان مشهد جمعآوری و به صورت بهداشتی دفن میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: تا سال۹۷ هیچ متولی در خصوص جمعآوری و بیخطرسازی پسماندهای عفونی وجود نداشت و سازمان مدیریت پسماند خارج از وظایف خود جمعآوری و دفن بهداشتی این نوع پسماند را انجام میداد که در زمینه هزینه این اقدام اختلافات بسیار بین این سازمان، بیمارستانها و سایر مراکز تولیدکننده پسماند عفونی وجود داشت.
ابوالفضل کریمیان ادامه داد: با پیگیریهای صورت گرفته، مجوز ورود بخش خصوصی برای جمعآوری و بیخطرسازی پسماندهای عفونی مطبها و کلینیکها صادر شد و دو شرکت مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه فعالیت خود را آغاز کردند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: با ساماندهی این امر تعداد مطبهای زیرپوشش جمع آوری و بیخطرسازی پسماند عفونی از ۱۰۰مطب در سال۹۷ به هزار و ۳۰۰مطب در حال حاضر رسید که زبالههای عفونی آنها توسط این دو شرکت بخش خصوصی جمعآوری و بیخطر میشود.
وی افزود: جمعآوری و دفن زبالههای بیمارستانها نیز برعهده سازمان مدیریت پسماند است و دفن بهداشتی پسماندهای بیمارستانی طبق قرارداد به صورت کاملا بهداشتی در سایت ویژه انجام میشود.
کریمیان با اشاره به هوشمندسازی تفکیک زباله خشک از مبداء گفت: میزان مشارکت شهروندان در تفکیک زباله از مبداء تا سال گذشته ۱۱درصد بود، اما با اجرای هوشمندسازی تفکیک از مبداء در دو منطقه شهری مشهد این میزان افزایش یافت.
وی افزود: تا قبل از اجرای این طرح میزان مشارکت شهروندان در تفکیک زباله از مبداء سه و نیم کیلو در روز بود که با اجرای این طرح این میزان به ۹کیلو افزایش یافت.
کریمیان افزود: برای جلوگیری از فعالیت انبارهای غیرمجاز بازیافت زباله، انبار مکانیزه بازیافت پسماند با ظرفیت روزانه ۵۰تُن پسماند راه اندازی و به بخش خصوصی واگذار شد.
روزانه ۲هزار تُن زباله در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد جمعآوری میشود.