به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای منصور آزاد افزود: با سیاستگذاریهای انجام شده تا ۲ سال آینده نام قشم در زمره بالاترین تولید کننده میگوی پرورشی کشور مطرح خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای تولید ۲۰ هزار تُن میگو در سال، حداقل به بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون لارو نیاز است که برای تامین آن باید حدود ۵۰ هزار مولد در اختیار داشته باشیم.
آقای آزاد گفت: تولید میگوی پرورشی کشور در سال ۹۸ به رقم ۴۰ هزار تُن رسید که سهم قشم از این میزان یک هزار و ۳۰۰ تُن بود و با روندی که در پیش گرفته ایم سهم امسال میگوی پرورشی این منطقه را به سه هزار تن افزایش خواهیم داد.
پرورش آبزیان در قشم جزو اولویتهای توسعهای است مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: با توجه به شرایط دما و رطوبت قابل پیشبینی، نوسانات کم دمای شبانه روز و محیط کاملا پایدار از نظر اقلیمی در قشم، این منطقه بهترین امکان برنامهریزی توسعه فعالیتهای کشاورزی و شیلاتی با استفاده از فناوریهای مدرن را دارد و حرکت در این مسیر از اولویتهای توسعهای منطقه آزاد قشم است.
وی اضافه کرد: بر اساس این آمارها ۶۲ درصد نیاز بشر به پروتئین دریایی در سال ۲۰۳۰ باید از طریق فعالیتهای پرورشی تامین شود.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در ۲۰ سال اخیر میزان تولید پروتئین حاصل از صید و صیادی افزایشی به همراه نداشته است در حالیکه شاهد سیر صعودی افزایش میزان پروتئین از طریق فعالیتهای پرورشی بودهایم.
آقای آزاد گفت: از چهار سال پیش برنامههای توسعهای کلان این سازمان برای ایجاد تحول در صنعت پرورش آبزیان وارد فاز جدی شد به طوری که از سه سال پیش به شدت مورد استقبال بخش خصوصی و سرمایه گذاران قرار گرفت.
وی افزود: برای موفقیت در این راه، یک هزار و ۳۰۰ هکتار زمین برای پرورش میگو آن هم به روش سنتی به ۹ شرکت که عموما بومی جزیره هستند، واگذار شد که مشغول فعالیتاند.
زنجیره ارزش شیلاتی با بِرند قشم مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: پرورش میگو به عنوان یک صنعت شامل مولد سازی، تکثیر، پرورش، عمل آوری و بازاریابی مطرح است و در همه این مراحل موضوع برندسازی باید مورد توجه قرار گیرد.
آقای آزاد افزود: یکی از موارد مهم در پرورش صنعت میگو، ارایه نظرات کارشناسی و تبادل تجربیات با سازمان شیلات ایران در راستای تنوع گونهای و تنوع تولید و استفاده از گونههای سریع الرشد همچون گونه ببری سیاه است که امکان برداشت در وزنهای بالاتر و افزایش تولید در واحد سطح را امکان پذیر میسازد.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم اضافه کرد: شناسایی بازارهای داخلی و تولید و عرضه محصول در طول سال بر اساس سلیقه و خواست بازار داخل هم از اهداف اساسی این مدیریت است و باید به شکلی عمل کرد که محصول آبزیان پرورشی قشم با برندسازی به عنوان محصول ممتاز در بازهای داخلی و خارجی عرضه شود.
وی از اشتغال مستقم ۸۴۹ نیروی بومی در ۹ شرکت شیلاتی قشم خبر داد و گفت: در کنار این تعداد افراد شاغل، حدود سه هزار نفر هم به طور غیرمستقیم وارد چرخه فعالیتهای همسو با این صنعت میشوند.
ایجاد ۶ مرکز تولید فوق متراکم میگو در قشم آقای آزاد از ایجاد ۶ مرکز تولید فوق متراکم میگو تا یک سال و نیم آینده خبر داد و افزود: با راهاندازی این مراکز حداقل ۲ هزار تُن میگو به میزان تولید این جزیره اضافه خواهد شد.
وی ادامه داد: تولید حداقل ۱۰ هزار تُن میگو در جزیره قشم تا پایان سال ۱۴۰۰ با تکمیل چرخه تولید مزارع ۹ گانه پرورش میگو به روش سنتی و بهره برداری از ۶ مرکز تولید میگو به روش متراکم، دور از دسترس نیست.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با راه اندازی این مزارع سهم اشتغال مستقیم جوانان بومی در این صنعت تا یک هزار و ۲۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.