در بازدید استاندار خراسان رضوی از این منطقه
بررسی مشکلات گمرک ۱۰۰ساله دوغارون
علیرضا رزم حسینی در بازدید از گمرک ۱۰۰ساله دوغارون مشکلات این منطقه مرزی را بررسی کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی در بازدید سرزده و میدانی خود از
این گذرگاه رسمی و کانون اقتصادی، واقع در شرق خراسان رضوی و همجوار با مرز افغانستان از نزدیک در جریان مشکلات موجود قرار گرفت.
در این بازدید مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد گفت: این منطقه که در فاصله ۱۲۰کیلومتری شهر هرات افغانستان قرار گرفته است نقش به سزایی در صادرات انواع کالا به سمت این کشور و بازارهای هدف آن دارد.
حسین آخوند زاده افزود: هم اکنون بیش از ۲۶۵شرکت بازرگانی، حمل و نقل، تخلیه و بارگیری و شرکتهای خدماتی در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون فعال است.
وی ادامه داد: با فراهم شدن زمینه صادرات انواع کالا به سمت افغانستان بیش از دوهزار نفر از جوانان جویای کار این شهرستان به صورت مستقیم در این کانون اقتصادی مشغول به کار شده اند.
مدیر اجرایی منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد گفت: هم اکنون روزانه ۳۰۰کامیون ترانزیت حامل انواع بار صادراتی از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون به سمت کشور افغانستان بارگیری و ۱۸۰کامیون خالی از سمت این کشور وارد این منطقه میشود.
آخوندزاده افزود: انواع مصالح ساختمانی، آهن آلات، مواد غذایی و انواع سوخت از مهمترین اقلام صادراتی به سمت کشور افغانستان است.
وی ادامه داد: رونق فعالیتهای اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون باعث پویایی و زمینه فراهم شدن اشتغال در ولایتهای مختلف افغانستان شده است
در ادامه سفر سر زده استاندار خراسان رضوی به مرز دوغارون، علیرضا رزم حسینی از کارگاه تجهیز شهرک انرژی، بازارچه مرزی، نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان، سالن ملاقاتهای مرزی و پاسگاه ایست و بازرسی ۱۷شهریور مستقر در مرز دوغارون بازدید کرد.
در این بازدید یعقوبعلی نظری فرمانده سپاه امام رضا(ع) و غلامعلی صادقی رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی هم حضور داشتند و مرز دوغارون را به مقصد شهرستان تربت جام ترک کردند.
- بیشتر بدانید:
تایباد در فاصله ۲۲۵کیلومتری جنوب شرقی مشهد و گذرگاه مرزی دوغارون در فاصله ۱۸کیلومتری شرق تایباد واقع هستند.
دوغارون پُررونقترین گمرک خراسان رضوی و پس از گمرک مشهد تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تقریبا همه ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس بوده است و کالاهای تجار افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی آن کشورها منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشوند.