پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر گفت: در دهه امامت و ولایت حدود ۵۰۰ هزار برنامه در سراسر کشور برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه معارف گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما.؛ آقای حسین ظریف منش، پیش از ظهر امروز در نشست خبری اعلام برنامههای دهه امامت و ولایت با خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: این بنیاد علاوه بر داخل کشور، ۱۱۰ عنوان برنامه در ۱۰۰ کشور پیش بینی و ابلاغ کرده و قرار است در طول این دهه این برنامهها اجرایی شود.
وی افزود: روز نخست با عنوان «روز توحید، بندگی و اطاعت»، روز دوم با عنوان «ولایت، ضامن گام دوم انقلاب»، روز سوم با عنوان «ولایت و مردم سالاری دینی»، روز چهارم با عنوان «ولایت محور وحدت امت اسلامی» و روز پنجم با عنوان «ولایت، بصیرت، دشمن ستیزی» نامگذاری شده است.
آقای ظریف منش گفت: روزهای شش تا دهم دهه امامت و ولایت هم به ترتیب با عنوانهای «ولایت، هدایت، عزت اسلامی»، «ایثار و دفاع از حریم ولایت»، «ولایت، عدالت و انتظار»، «غدیر، امت و ولایت» و «قرآن و عترت» نامگذاری شده است.
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر با اشاره به برگزاری برنامههای امسال همچون سالهای گذشته در سه بخش «برنامههای گرامیداشت»، «برنامههای فرهنگ ساز و معرفت افزا» و برنامههایی که به «مناسک و آداب غدیر» اختصاص دارد گفت: برگزاری وبینار «مدیریت و فرماندهی در فرهنگ علوی»، برگزاری پیش همایش «بانوان، پیشگامان دفاع از حریم ولایت» در فضای مجازی و مسابقه کتابخوانی با موضوعهای غدیر، خطبه غدیر، نهج البلاغه از جمله برنامههای این دهه است.
آقای ظریف منش گفت: حمایت از گروههای جهادی و مؤسسات خیریه، اجرای ویژه برنامههای دهه امامت و ولایت در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه و امامزادگان، همایش حکمرانی علوی و راه اندازی ۲۰۰ کاروان شادی در تهران را به عنوان دیگر برنامههای شاخص دهه امامت و ولایت نام برد.
وی همچنین به اجرای طرح احسان علوی و استمرار کمکهای مؤمنانه اشاره و عنوان کرد: حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته غذایی و ۵ میلیون اطعام در این دهه انجام خواهد شد.
آقای ظریف منش ادامه داد: ما به این تعداد از اطعام اکتفا نخواهیم کرد با شعار «هر خانه، یک غذا» با هدف مشارکت همه مردم سراسر کشور، اطعام و یا بستههای غذایی خام بیشتری را بین افراد توزیع خواهیم کرد.
وی طراحی، تهیه، تولید و توزیع بیش از ۱۲۰ هزار قلم محصولات فرهنگی ویژه دهه امامت و ولایت و مناسبتهای ماه ذی الحجه را از دیگر برنامههای این دهه دانست و گفت: این محصولات شامل کتاب، جزوه، سی دی، نرم افزار، بنر، پوستر، پرچم و ... است که در تهران و سایر استانها توزیع شده است.
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر افزود: برگزاری جشنواره دانش آموزی فرهنگی، هنری علوی در محورهای انشاء، مقاله، عکس، نقاشی، شعر، سرود و ... با موضوع غدیر ویژه دانش آموزان سراسر کشور را از دیگر برنامههای این دهه است.
آقای ظریف منش در ادامه از اعلام فراخوان نخستین جشنواره دوسالانه کتاب سال غدیر در روزهای آینده خبر داد.
وی به برگزاری طرح یکشنبههای علوی با مشارکت صدا و سیما و دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: در این طرح روزهای یکشنبه هر هفته در همه مدارس، کارخانه ها، وزارت خانهها و شبکههای رادیویی و تلویزیونی، یک حدیث و یک فضیلت از حضرت علی (ع)، یک بخش از نهج البلاغه و زیارت امیرالمومنین (ع) در روز یکشنبه انجام خواهد شد.
آقای ظریف منش گفت: برگزاری جشنهای غدیری و مراسم گرامیداشت دهه امامت و ولایت در بستر فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و تبلیغات محیطی در کشورهای هدف از جمله آلمان، هلند، بلژیک، هند، افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، تانزانیا، آفریقای جنوبی و ... در این دهه انجام خواهد شد.
وی به هفتمین جشنواره بین المللی شعر غدیر نیز اشاره و بیان کرد: در این جشنواره ۳ هزار اثر با ۲۵ زبان از ۴۰ کشور مختلف جهان دریافت شده و آثار در مرحله داوری است که پس از داوری ۷۲ نفر در داخل و خارج به عنوان نفرات برتر معرفی خواهند شد.
مهمترین برنامههای دهه امامت و ولایت بنیاد بین المللی غدیر در استانها
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر گفت: فراخوان مقاله علمی به صورت کشوری توسط دانشگاه یاسوج و برگزاری شب شعر تجلیل از سادات ایثارگر به صورت تلفنی و غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا و ارسال پیامک به خانوادههای معظم شهدا از برنامههای این دهه در استان کهکیلویه و بویراحمد است.
آقای ظریف منش ادامه داد: تقدیر از یک هزار کارگر، سرکشی از مددجویان، نذرقربانی و توزیع بین خانوادههای نیازمند را از برنامههای استان خراسان رضوی در دهه امامت و ولایت است.
وی، به توزیع نان رایگان بین اقشار مختلف مردم در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: قرار است که در این دهه ۵۰۰ هزار قرص نان از طرف ۱۱۰ نانوایی بین مردم توزیع شود.
آقای ظریف منش گفت: همایش مجازی غدیر با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی دبیر کل بنیاد بین المللی غدیر و مولوی اسحق مدنی از علما برجسته اهل سنت و برخی از علما مسیحی خارج از کشور در استان مرکزی برگزار خواهد شد.
مدیر عامل بنیاد بین المللی غدیر به برنامههای ویژه این ایام در مسجد مقدس جمکران اشاره کرد و گفت: طرح قربانی به نیت سلامتی امام زمان (عج) در ایام عید قربان تا عید غدیر با هدف هم افزایی گروههای جهادی برای ارائه خدمات اجتماعی و استفاده از ظرفیتهای اجتماعی مسجد مقدس جمکران برگزار میشود.
آقای ظریف منش با اشاره به اینکه برنامههای امسال اهل سنت نیز مشارکت دارند افزود: در ۶ شهر استان گیلان از سادات اتباع و سنی تجلیل خواهد شد و در استان فارس نهضت تعظیم شعائر غدیر با مشارکت مساجد و نصب پرچم بر سر درب منازل اجرا خواهد شد.
وی توصیف غدیر، تبیین فلسفه غدیر، اثبات غدیر و پیام غدیر را از اهداف این برنامهها دانست و بیان کرد: مهمترین پیام غدیر برای ملت ما افتخار به ولایت است و باید امیرالمومنین (ع) را به عنوان یک اسوه، شاخص و الگوی زندگی خود قرار دهیم.
آقای ظریف منش گفت: وحدت و تمدن سازی در گام دوم انقلاب به پیوند مردم با غدیر نیاز دارد.