در اصفهان
آغاز ساماندهی مادی نیاصرم با هدف توسعه گردشگری
ساماندهی بدنه و گذرهای مجاور مادی نیاصرم اصفهان توسعه گردشگری را به دنبال دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان، بزرگترین ویژگی مادی نیاصرم را وجود درختان کهن در دو طرف آن دانست که محل عبور وسیله نقلیه نیست و به شکلی طراحی شده که منازل اطراف، دسترسیهای دیگری دارند.
مهین شکرانی با اشاره به آغاز ساماندهی بدنه و گذرهای مجاور این مادی افزود: مادی نیاصرم به صورت گذر عابر و برای پیادهروی، یکی از محورهای گردشگری منطقه است و چهارباغ را به پل مارنان وصل میکند و در زمان جاری بودن آب در رودخانه دل انگیز است.
به گفته وی شهرداری با نورپردازی و باز زندهسازی محور تاریخی مادی نیاصرم به عنوان یکی از نهرهای خاص شهر اصفهان، اقدامات دیگری مانند ساماندهی گذر عالم آرا، نورپردازی پل آذر، اجرای مبلمان ویژه در خیابان مطهری (پیادهرو ضلع جنوبی)، اجرای هنر شهری محور خیابان جامی و محور خیابان خلجا را در دستور کار دارد.
مادی نیاصرم حد فاصل چهارراه تختی تا خیابان شهید بهشتی قرار دارد.
کلمه مادی، در گویش عامیانه مردم اصفهان به جوی بزرگ و مجرای آبی گفته میشود که از رودخانه برای زراعت و کشاورزی و یا مصرف آشامیدنی اهالی شهری جدا میشود.
این واژه از دوران مادها نشأت گرفته شده و در دوران سلجوقی نیز شکل گیری باغات براساس نظام حرکت مادی در باغات صورت گرفته و در دوران صفویه طرح تقسیم آب بر مادی و سهم شهر اصفهان از رودخانه زاینده رود توسط شیخ بهایی اجرا شد که هم اکنون نیز طومار شیخ بهایی بعنوان یک مرجع رسمی براب تقسیم آب شناخته میشود..
مادیهای شهر اصفهان به طول تقریبی ۲۷۰ کیلومتر یکی از شاخصههای بارز این شهر هم محسوب میشوند.