پخش زنده
امروز: -
دادخواست برای پرونده حقوقی و شکایت برای پروندههای کیفری تنظیم میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دادخواست با شکواییه تفاوت دارد و هر کدام با کاربرد خودش در مراجع قضایی پیگیری میشود.
دادخواست در پروندههای حقوقی مطرح میشود و شکواییه هم مربوط به تنظیم پروندههای کیفری است.
برای تنظیم دادخواست و شکوائیه حضور در دفاتر خدمات قضایی و دریافت کد رهگیری برای ارتباط الکترونیکی با مرجع قضایی الزامی است.
نحوه تنظیم دادخواست را در گفتگو با فرشته اصلانی وکیل پایه یک دادگستری جویا شدیم که گفت: خوب است بدانید که در پیگیریهای حقوقی، چندین نوع درخواست حقوقی داریم و شخص مراجعه کننده باید بداند چه نوع دادخواستی را مطرح کند.
با توجه به این که اساس پروندههای حقوقی را دادخواست تشکیل میدهد مردم باید با مشورت وکیل یا مشاور حقوقی دادخواست را تنظیم کنند و البته اسناد و مدارک هم به پیوست آن ثبت شود.
در پروندههایی که جنبه حقوقی دارند و بحث مالی در آن مطرح است، در مرحله اول باید سه و نیم درصد هزینه دادرسی پرداخت شود و چنانچه آن دادخواست درست تنظیم نشده باشد سه و نیم درصد از بین میرود و قابل برگشت نیست.
توصیه همه مشاوران حقوقی و وکلا به مردم این است که حتما در تنظیم دادخواست با یک وکیل مشورت کنند تا با بررسی دقیق پرونده و مستندات، دادخواست درست و اصولی تنظیم شود.
چنانچه دادخواستی با عنوان اشتباه ثبت شود، قاضی در وقت تعیین شده که معمولا ۶ ماه زمان میبرد، ملزم به رسیدگی نیست و قرار عدم استماع دعوا یا رد دادخواست را صادر میکند که در این صورت هزینه دادرسی از بین میرود و فرایند رسیدگی هم طولانی خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات لحظهای درباره نحوه تنظیم دادخواست یا هر سوال حقوقی، سایت اطلاع رسانی مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه https://moshaver129.eadl.ir در دسترس کاربران قرار دارد.
کارشناسان مرکز مشاوره تلفنی قوه قضاییه در طول شبانه روز با سامانه تلفنی تماس ۱۲۹ برای تهرانیها و ۰۲۱۴۱۸۰۱ برای شهرستانی ها، پاسخگوی پرسشهای مردم هستند.