پخش زنده
امروز: -
جوان بودن جمعیت کشور و تقاضای بالای آنان برای خرید و یا اجاره مسکن و همچنین افزایش نقدینگی در کشور بر تقاضای بخش مسکن تاثیر گذاشته است. در بخش عرضه نیز حضور دلالان در حوزه مسکن و همچنین بالا رفتن مصالح ساختمانی و کمبود عرضه مسکن از عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت مسکن در کشور است.
پژوهش خبری صدا وسیما: افزایش قیمت مسکن که از سال گذشته آغاز شده بود، روند صعودی خود را تا بهمن ماه سال 98 طی کرد، اما در یک دوره کوتاه دو ماهه اسفند و فروردین قیمت ها چندان رشد قابل توجهی نداشت تا اینکه با آغاز اردیبهشت و افزایش ناگهانی قیمت ارز، طلا و سکه و بورس؛ مجدد با سیر صعودی افزایش قیمت مسکن (خرید، اجاره بها) مواجه شدیم.
کارشناسان دلایل مختلفی از جمله؛ نوسانات شدید بازارهای موازی بازار مسکن از جمله نرخ ارز، طلا و بورس و از سویی دیگر عدم کنترل دولت بر قیمت زمین را عوامل تعیین کننده برای این افزایش قیمت در نظر گرفته اند.
اما در اینجا این سؤال پیش می آید که آیا راهکارهایی برای مهار افزایش قیمت وجود دارد، آیا می توان با اجرای مالیات بر عایدی مسکن، ساخت مسکن ملی و ... کنترل و نظارت بیشتری بر قیمت مسکن و اجاره بها به عمل آورد؟ برای بررسی و ارائه راهکارهای بیشتر این موضوع، نشستی تخصصی با حضور آقای مهدی سلطان محمدی، تحلیل گر بازار مسکن و خانم پروانه اصلانی، مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در تیرماه برگزار شد. در این نشست ضمن بررسی علل و عوامل گرانی مسکن راهکارهایی برای کنترل بازار مسکن ارائه شده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: زهره دانشمندی