به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن، در معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده می شود برای تحویل در ماه سپتامبر با 75 صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 43 دلار و 26 سنت رسید. بهای این شاخص نفتی نسبت به پایان معاملات روز گذشته 75 صدم درصد افزایش نشان می دهد .
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین(وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه سپتامبر با 58 صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 40 دلار و 15 سنت رسید.
دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک(وست تگزاس اینترمدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال، در پایان معاملات روز گذشته به ترتیب یک و 9 صدم درصد و سه و سه دهم درصد کاهش یافته بودند. علت این کاهش نیز اعلام خبر ورود رسمی آمریکا به رکود اقتصادی و درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای به تعویق انداختن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بود. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ماه نوامبر برگزار شود.
آل استانتون Al Stanton کارشناس رویال بانک کانادا(RBC)، درباره نوسانات معاملات امروز این بازار می گوید: انتشار شاخص های اصلی اقتصاد کلان در آمریکا و دیگر کشورهای جهان که وضع سلامت اقتصاد کشورها در بخش های مختلف به ویژه صنایع تولیدی،بازار کار،داد و ستدهای بازرگانی، خدمات و غیره را نشان می دهند بر قیمت ها تاثیر داشته است. وی در همین باره به آمار و ارقام مربوط به تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم امسال در آمریکا اشاره کرد که به شدت کاهش یافته است. تولید ناخالص داخلی در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، در مقیاس سالیانه، یعنی نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته، 32 و 9 دهم درصد کاهش یافته است. چنین کاهشی در آمریکا بی سابقه بوده است. شیوع ویروس کووید- 19 و متوقف شدن کسب و کار علت اصلی این کاهش شدید بوده است.
جفری هالی کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی اواندا(Oanda)در تحلیل و ارزیابی اوضاع و شرایط حاکم بر بازار نفت می گوید:افزایش سریع قیمت نفت در بازار جهانی، در پایان معاملات روز گذشته و معاملات صبح امروز به درستی نشان می دهد که کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی به خرید نفت در این شرایط علاقمند هستند.
این کارشناس افزود این واقعیت وجود دارد که تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم امسال در آمریکا ناشی از اقدامات محدودیتی در گذشته است . یعنی علت آن به محدودیتهای قرنطینهای ناشی از شیوع ویروس کووید-19، در این کشور بر می گردد که اکنون این مقررات و محدودیت ها برداشته شده است.
کارشناسان می گویند انتظار می رود از ماه اوت حجم انبوهی از نفت دوباره روانه بازار شود زیرا اوپک پلاس { OPEC+} گروهی متشکل از کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) و شرکای غیر عضو آن به ویژه روسیه، احتمالا در این زمان از میزان کاهش تولید و صادرات نفت خود می کاهند . از این رو انتظار می رود بار دیگر شاهد پر شدن انبارها و به تبع آن، کاهش قیمت نفت در بازار جهانی، باشیم.
ایپک اوزکاردسکایاIpek Ozkardeskaya، تحلیلگر بازار بورس و امور مالی گروه سرمایه لندن London Capital Group در همین باره می گوید:کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی از این بیم دارند که اوپک پلاس میزان کاهش تولید و صادرات خود را به گونه ای زودهنگام کاهش دهند.