به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ به نقل از شبکه تلویزیونی العالم؛ شهروندان فلسطینی در نوار غزه عید قربان را در حالی میگذرانند که معیشت و اقتصاد آنان به دلیل محاصره تحمیلی رژیم صهیونیستی که چهارده سال است ادامه دارد، با شرایط بسیار دشواری همراه است.
بازارها و خرید دام برای قربانی کردن در سال جاری به دلیل مشکلات اقتصادی با استقبال بسیار ضعیفی همراه است.
اسراء البحیصی خبرنگار شبکه تلویزیونی العالم در گزارشی گفت: مردم فلسطین ساکن نوار غزه که در محاصره به سر میبرند، دردها و رنجهای خود را فراموش میکنند تا از عید قربان استقبال کنند. فلسطنیان ساکن نوار غزه با شرایط بسیار سخت و دشوار محاصره دست و پنجه نرم و در عین حال پایداری و مقاومت میکنند تا همچنان در این سرزمین حضور داشته باشند. این در حالی است که آنها از چهارده سال پیش تاکنون که نوار غزه در محاصره قرار گرفته است، شرایط اقتصادی بسیار سختی را تجریه میکنند.
یکی از شهروندان فلسطینی ساکن نوار غزه در مصاحبه با خبرنگار العالم اظهار داشت: «نمی توان گفت که شرایط اقتصادی ضعیف و بیمار است بلکه باید گفت که اقتصاد در نوار غزه مرده است. مردم در این بازارها رفت و آمد میکنند و تنها به یکدیگر مینگرند و برخیها هم کالاهای بسیار ارزانی خریداری میکنند، زیرا قادر به خریداری کالاهای گران قیمت نیستند».
یکی دیگر از شهروندان فلسطینی که مغازه میوه فروشی در بازار دارد، نیز گفت: «هیچ کس قدرت خرید میوه ندارد. ما حتی کمتر از قیمت، میوه هایمان را عرضه میکنیم، اما از صبح تاکنون هنوز نتوانسته ایم یک چهارم میوه موجود را بفروشیم».
خبرنگار العالم افزود: خریداری دام گاو و گوسفند نیز در سال جاری برای قربانی کردن بسیار اندک بوده است، زیرا بیش از نیمی از مردم نوار غزه بیکار هستند و درآمدی ندارند و نصف دیگر آنان نیز کمتر از پنجاه درصد از حقوق خود را دریافت میکنند. از این رو خریداری گوسفند برای قربانی کردن به آرزویی برای شهروندان فلسطینی تبدیل شده است؛ زیرا قدرت خرید آن را ندارند.
یکی از دامداران فلسطینی در این زمینه گفت: «سالهای گذشته فروش دام بیشتر بود. در سال جاری تقریبا فروش دام به نصف کاهش یافته است؛ دلیل آن نیز محاصره نوار غزه و بحران پرداخت حقوق به شهروندان فلسطینی است. پیشتر هر یک از شهروندان فلسطینی به تنهایی میتوانست یک گوساله خریداری و آن را قربانی کند، اما در سال جاری هر هفت نفر جمع میشوند و یک گوساله خریداری میکنند تا آن را قربانی کنند. البته این کاهش در میزان فروش، برای ما زیانبار است، زیرا دامها نیاز به غذا و آب آشامیدنی دارند. ما هزینه کارگران را نیز میپردازیم، اما فروش به نصف کاهش یافته است».
یکی دیگر از شهروندان فلسطینی نیز گفت: «بسیاری از اهالی را میشناسیم که نان شب ندارند. بسیاری هستند که شرایط اقتصادی بسیار ضعیفی دارند. سال به سال از قدرت خرید شهروندان فلسطینی کاسته میشود. سی سال دیگر برای رسیدن به شرایط قبلی نیاز داریم».
خبرنگار العالم افزود: استقبال ضعیف برای خریداری دام بر سهم گوشتی که بین فقرا و نیازمندان توزیع میشود، نیز تاثیر منفی خواهد گذاشته است؛ از این رو شرایط بسیار ناگوار ناشی از محاصره اقتصادی، سایه خود را بر عید امسال انداخته است. چهارده سال است که مردم ساکن نوار غزه در دایرهای بسته از مشکلات به سر میبرند و جامعه بین الملل هیچ اقدامی برای آنها نمیکند و هیچ گامی برای شکست محاصره آنها، بر نمیدارد,، اما مردم، بهانههای شادی روز عید را از چنگالهای دردها و رنجهایی که آنها را گرفتار کرده است، میربایند و به یکدیگر هدیه میدهند.