به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین احمد غلامعلی در گفتگوی ویژه قرآنی درباره چگونگی استفاده از فضای مجازی برای ارتقا دانش معارفی خانوادهها در ایام کرونا، گفت: در تاریخ اسلام از جمله شعب ابیطالب از پیامبر اکرم (ص) تا یاران ایشان به دنبال این هستند که از تهدیدها فرصت بسازند. امام علی (ع) حضرت زینب (س) و... از جمله افرادی بودند که از هر تهدیدی برای معرفی اسلام استفاده کردند.
وی افزود: در همین ایام کرونا فرصتهای آموزشی زیادی داشتیم که توجه زیادی به آن نداشتیم. توجه ما به فضای مجازی از جمله اتفاقات خوبی بود که در این ایام شکل گرفت. تهدید کرونا سبب شد استفاده ما از فضای مجازی و ارتباط مجازی ما با نهادهای آموزشی و کشورهای دیگر بیشتر شود.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه قرآن و حدیث، ادامه داد: آموزش مجازی یعنی مجموعهای از نرم افزارهای کاربری و استفاده از فضای آموزشی که بر پایه فناوری اطلاعات در اینترنت، اینترانت و شبکه صورت میگیرد. اولین قدم برای تقویت معارف دینی در خانوادهها شناخت است. امیر المومنین ع میفرمایند برای انجام هر فعالیتی نیاز به شناخت آن دارید.
وی افزود: در کنار شناخت فضای مجازی باید حواسمان به آسیب صحت نداشتن و منبع نداشتن اطلاعات در فضای مجازی باشد. در فضای مجازی باید دقت کنیم کدام مطلب درست است. افرادی که حرفهای بیهوده را بدون توجه جمع آوری و منتشر میکنند میان افراد نادان جایگاهی هم پیدا میکنند و باید به این مسئله توجه کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین احمد غلامعلی همچنین گفت: باید توجه زیادی به فرزندانمان در این فضا داشته باشیم. امیر المومنین (ع) میفرمایند فرزندان خود را مجبور به رفتار شبیه خودتان نکنید. ما نمیتوانیم فرزندانمان را از حضور در فضای مجازی منع کنیم، اما باید مراقب چگونگی حضور فرزندانمان در این فضا باشیم.
وی درباره مزیتهای فضای مجازی هم گفت: فضای مجازی بدون زمان و مکان است، یادگیری اش موثر است و کودکان ما را خلاق بار میآورد، امکانات آموزشی آن ملموس است، امکان مباحثه عمومی و مشورتهای گروهی است، مشارکت موثر دانشجو در کلاس را فراهم میکند، گستره منابع در دسترس، تنوع کلاس و استاد به گستره جهان دارد.
معاون مرکز علمی قرآن و حدیث درباره چگونگی کارکرد این مرکز علمی ادامه داد: دانشگاه قرآن و حدیث جزو اولین مراکز علمی است که از سال ۸۴ آموزش از طریق فضای مجازی را آغاز کرد. این کارها به همت آقای ری شهری صورت گرفت. خیلیها میگفتند آموزش مجازی آموزش نیست، اما بعد از شیوع کرونا نظر بسیاری از افراد تغییر کرد.
وی افزود: هفته اول اسفند ۹۸ که متوجه شیوع کرونا شدیم، جلسهای گذاشتیم و از هفته دوم اسفند کل درسهای خود را به شکل مجازی برگزار کردیم، در سال ۹۹ در مقطع دکترا تنها برخی از موارد به شکل حضوری برگزار شد. الان هم ثبت نام دوره کارشناسی را داریم که از ۵ مرداد آغاز شده تا ۵ شهریور هم ادامه دارد.
حجت الاسلام احمد غلامعلی گفت: الان در رشتههای روانشناسی قرآن و حدیث علوم حدیث فقه و حقوق اسلامی و فلسفه و کلام اسلامی ثبت نام میکنیم. در ترم جدید همه کلاسها به شکل مجازی برگزار میشود و نه محدودیت سنی داریم نه محدودیت در تعداد شرکت کنندگان. درسها به شکل فیلمک، پویانمایی پاور پوینت و.. است. برخی از کلاسها به شکل چهره به چهره هم هست. ما شرط معدل داریم و آزمونی نداریم.
معاون مرکز علمی قرآن و حدیث افزود: برای مقاطع ارشد و دکتری هم آزمون سراسری و هم اختصاصی طلاب داریم. مدرک این دانشگاه هم به شکل معتبر است. توصیه من این است که عزیزانی که مشغولیتی دارند مثلا معلم هستند، از این فرصت استفاده کنند. سعی کرده ایم در کلاسهایی مطالبی مطرح کنیم که افراد بتوانند در زندگی استفاده کنند. خارج از کشور هم میتوانند شرکت کنند. برای آشنایی با شهریه هم میتوان به سایت ما مراجعه کرد.
وی درباره فعالیتهای این دانشگاه در روزهای کرونایی نیز گفت: ما در همین ایام توانستیم، فیلمهای کوتاهی درباره زندگی با کرونا تولید کنیم. در ماه مبارک رمضان حسینیه مجازی برگزار کردیم. چون الان قشر جوان و نوجوان با فضای مجازی آشنا هستند، طبیعی است که اگر به این سمت برویم بیشتر میتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم، یکی از چیزهایی که بسیار تجربه موفقی بوده، این است که عزیزانی داشتیم که تجربه حضور در کلاسها را پیدا نمیکردند و از این فرصت استفاده کردند. ما در کلاسمان پزشک و مهندس داریم که علاقه داشتند علوم انسانی را به شکل علمی پیگیری کنند. ما در بیش از ۳۰ کشور ایرانیانی داریم که دوست دارند این رشته را پیگیری کنند.